Els cocodrils es trobaven en una llacuna d'una granja que es va desbordar per les pluges (Wikimedia Commons)

70 cocodrils s'escapen d'una granja durant un tifó i posen en alerta una regió de la Xina

Els animals es trobaven en una llacuna que s'hauria desbordat a causa de les inundacions que ha provocat el tifó Haikui

RedaccióActualitzat

Les pluges torrencials que han caigut aquests dies a algunes zones de la Xina han provocat que més de 70 cocodrils s'escapin d'una granja de la regió sud-oriental. Segons informen mitjans locals, la quantitat d'aigua hauria fet que la llacuna on vivien es desbordés.

Això ha comportat que s'hagin trobat aquests rèptils en diferents indrets, com en zones prop de llacs. Un fet que ha portat les autoritats locals a prohibir les activitats de pesca i a demanar a la ciutadania que s'allunyin de llocs amb aigua.

Habitants de la regió de Maoming, on s'ha produït l'incident, asseguren que cada animal pesa aproximadament uns 100 quilos. De moment no hi ha cap ferit, però segons el diari Global Times, les autoritats estan intentant capturar els rèptils i seran abatuts per motius de seguretat.


Un responsable d'una granja de cocodrils de la zona, citat pel mitjà "China Newsweek", ha indicat que l'àrea de cria acostuma a estar assegurada per un mur de 3 metres d'altura i una malla metàl·lica.

Tot i això, ha assenyalat que les fortes pluges podrien haver causat una inundació que trenqués els murs, sense que la malla pogués impedir que els rèptils s'escapessin.

El tifó Haikui, responsable de les pluges torrencials, va deixar la setmana passada almenys dos morts, més de 200.000 evacuats i més d'1,6 milions de damnificats en el sud-est de la Xina.

 

ARXIVAT A:
Inundacions Biodiversitat
Anar al contingut