Les activitats es faran els caps de setmana del 4 i 5 de novembre i el 14 i 15
Les activitats es faran els caps de setmana del 4 i 5 de novembre i el 14 i 15

50 artistes locals treballaran en directe a botigues del centre de Vic en una iniciativa per impulsar el comerç

Actualitzat

ACN Vic - Mostrar el talent dels artistes locals i posar en valor el comerç de proximitat. Amb aquest objectiu, Vic Comerç ha organitzat els propers 5 i 6 i 14 i 15 de novembre el que han anomenat 'Nexxes'. Es tracta d'una iniciativa que compta amb la participació d'un centenar de botigues per reivindicar que, "en un món globalitzat, no es presta prou atenció als comerços ni al talent que hi ha a tocar de casa". Entre les activitats hi ha una cinquantena d'artistes locals que treballaran en directe a botigues del centre per ensenyar la feina que fan davant de clients i curiosos. També es crearà un mural participatiu al Portal de la Rambla on els clients que hi comprin rebran un pinzell per pintar-hi i l'artista acabarà d'imprimir el seu segell.

"Atraure la mirada d'aquells que compren i que consumeixen cultura cap a allò que és més proper". En un món globalitzat, trobar el que el comprador necessita a un cop de clic pot ser molt fàcil, però en aquest escenari el talent local i el petit comerç es reivindiquen per captar públic i clientela.

El responsable artístic de la iniciativa i membre de la productora cultural Sun Raxxx, Didier Xavier, ha explicat que el primer cap de setmana, el del 4 i el 5 de novembre, les activitats, en horari de tarda, se centraran al Portal de la Rambla, al carrer Manlleu i al carrer Estret. En el primer cas, la música de djs posaran el fil musical a una tarda de muralisme i grafiti que posarà en valor l'art urbà. En aquest espai, també es crearà col·lectivament un mural entre els clients de les botigues d'aquest carrer.

Les exhibicions d'arts plàstiques que acolliran els botigues del carrer Manlleu, es combinaran amb una Jam Session al cap del carrer i una ballada de Swing. Cada botiga tindrà il·lustradors treballant en directe, ceramistes, artistes de la fusta o pintors, entre d'altres. Aquest mateix cap de setmana, el carrer Estret acollirà un concurs de maniquins vivents que combinarà amb una creació literària aèria que pretén fer aixecar la mirada a compradors i passavolants.

El cap de setmana següent, la iniciativa 'Nexxes' continuarà a la plaça Major i a l'entramat del carrer dels Argenters, el carrer Sant Vicenç, el carrer Cardona i la plaça Canonge-Collell. En el primer cas, durant les tardes de l'11 i el 12, en horari comercial, el punt neuràlgic de la ciutat acollirà tallers, jocs de circ i acrobàcia aèries. Entre les activitats per fomentar el comerç de proximitat hi haurà un 'free tour' que passejarà per diferents comerços en una visita teatralitzada i interactiva. L'última proposta és l'espectacle lumínic 'Connexions' que es podrà veure començant des del carrer Argenters.

Xavier ha explicat que es vol donar cabuda a totes les disciplines artístiques i artistes "que tenim al costat de casa". Alguns dels noms que passaran pels comerços durant els dos caps de setmana són el pintor Jordi Serrat, l'escultor Joan Sentís o les il·lustradores Maria Gambús o Maria Saladié.

El president de VicComerç, Toni Brachs, ha avançat que si la iniciativa agrada, es començarà a treballar en una nova edició que podria tenir lloc de cara a la primavera.

Anar al contingut