430 morts i prop de 1.500 ferits, l'últim balanç del tsunami d'Indonèsia

La pluja de les últimes hores dificulta les feines de rescat dels desapareguts enmig del temor que tornin les onades gegants

Actualitzat

La pluja està dificultant les tasques de rescat pel tsunami de la matinada de diumenge a Indonèsia, que ja ha causat 430 morts, 1.500 ferits i com a mínim 57 desapareguts, segons l'últim balanç. La zona més afectada pel tsunami és la part nord-occidental de Java, on es comptabilitzen la majoria de les víctimes.

Les pluges importants que afecten una bona part d'Indonèsia dificulten les feines de rescat dels desapareguts pel tsunami que va assolar aquest país.

 

 

Els equips d'emergència rastregen uns cent quilòmetres del litoral de les illes turístiques de Java i Sumatra buscant gent atrapada entre les restes de tot el que l'aigua va arrossegar. Ho fan amb l'ajuda de drons i gossos.

Aquestes feines es fan amb el temor que es puguin repetir les onades gegants, perquè el volcà Anak Krakatoa, que va causar el tsunami, continua actiu.

Gairebé 12.000 persones s'han desplaçat cap a l'interior per allunyar-se de les platges. El president d'Indonèsia, Joko Widodo, ha visitat en helicòpter la zona del desastre.

"Tothom ha d'anar amb compte i estar alerta. Encara estem evacuant la zona, retirant els morts i fent-nos càrrec dels ferits, que són a les clíniques i als hospitals. És la solució a aquesta situació, ara mateix."

El volcà ha entrat en erupció gairebé cada dia en els últims tres mesos.

Una esllavissada de terra submarina associada a l'erupció del volcà hauria provocat el desplaçament de l'aigua, amb efectes amplificats a causa de la coincidència amb la marea alta. Els testimonis han explicat que van arribar dues onades. La més destructiva va ser la segona, que va arribar a una alçada de fins a dos metres.

 

ARXIVAT A:
El temps
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut