El SEM ha atès 590 persones ferides des de dilluns (EFE)

4 manifestants han perdut la visió d'un ull en uns disturbis que sumen 590 persones ateses

Hi ha 13 persones ingressades, entre les quals un policia en estat molt greu a Sant Pau i una noia, greu, a la Vall d'Hebron

Actualitzat

Tretze persones es mantenen hospitalitzades, una en estat molt greu, segons l'últim balanç del Departament de Salut sobre l'estat dels ferits que hi ha hagut arran dels aldarulls en protesta per la sentència del procés que es va saber dilluns passat. El Sistema d'Emergències Mèdiques, SEM, ha atès des de dilluns 590 persones ferides de diversa consideració. Quatre persones han perdut la visió d'un ull.

 


Un ferit molt greu

Un dels ferits, ingressat a l'UCI de l'Hospital de Sant Pau, que és agent de la Policia Nacional, ha empitjorat en les últimes hores i ha passat d'estat greu a molt greu, segons el Departament de Salut.

La Policia Nacional ha anunciat, a través de Twitter, que, en l'últim comunicat mèdic, l'agent, que té un traumatisme cranioencefàlic, ha experimentat una millora.

 

 

Mentre que, a l'Hospital Vall d'Hebron, una ferida amb un traumatisme cranioencefàlic, que va ingressar fa dues nits, ha millorat després de ser intervinguda quirúrgicament, i ha passat d'estar molt greu a greu.

De les 19 persones que ha estat ingressades en centres públics a Catalunya durant aquests dies, 13 continuen hospitalitzades. Una en estat molt greu, 6 en estat greu, 3 amb pronòstic menys greu, dues lleus i una que evoluciona favorablement.


La consellera de Salut, Alba Vergés, a l'Hospital Vall d'Hebron, s'interessa per l'estat dels ferits

 


Quatre ulls i bales de goma

Quatre dels ferits greus són persones que han perdut la visió d'un ull. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha confirmat que el quart ferit a l'ull, que estava pendent d'una intervenció, també ha perdut la vista.

La consellera ha explicat que "mèdicament" no es pot confirmar que les bales de goma en siguin la causa, però ha afegit que "és evident el que està passant aquest dies".

Vergés ha lamentat "la passa enrere" que s'ha fet sobre l'ús d'aquests projectils, prohibits pel Parlament de Catalunya, i ha reclamat "una policia del segle XXI".

Tres policies hospitalitzats

La consellera ha criticat que el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que aquest dissabte va visitar alguns agents a l'hospital, només s'hagi "preocupat d'una part dels ferits, els policies".


El ministre Marlaska visitant un dels policies ferits a l'hospital​

 

Vergés ha manifestat que ella no va a visitar els hospitalitzats "per respecte als ferits i lels seus familiars", tot i que ha acudit als centres mèdics per informar-se del seu estat i evolució.

També segueix l'estat dels ferits el president Quim Torra.

Entre tots els ingressats, hi ha 3 policies nacionals, mentre que no n'hi ha cap del cos de Mossos d'Esquadra. En tota la setmana, segons fonts dels Mossos, hi ha hagut un total de 287 agents ferits de tots els cossos.

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut