3Cat reobre la delegació a Perpinyà

Es reforcen també les Illes Balears i el País Valencià, que passen a ser delegacions. La Catalunya Nord tornarà a tenir una presència permanent de TV3 i Catalunya Ràdio. Ens els propers mesos es reobrirà la delegació a Perpinyà, que es va tancar fa una dècada. Així ho ha anunciat la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rosa Romà, que aquest matí ha comparegut davant de la Comissió de Control de l'actuació de la Corporació al Parlament de Catalunya amb el director de TV3, Sigfrid Gras, i el director de Catràdio, Jordi Borda.

Actualitzat

En la seva intervenció, Romà també ha explicat que es reforçaran les delegacions de les Illes Balears i el País Valencià duplicant el nombre d'efectius que tenen actualment. D'aquesta manera, 3Cat fa una aposta per ser present a tots els territoris de parla catalana.  

"Volem connectar per arribar a tothom. I això vol dir arribar a tots els territoris de parla catalana en un context de retrocés de la llengua. I per tant, després de 10 anys reobrim Perpinyà", ha explicat Rosa Romà, que ha precisat que "tornarem a tenir delegat/da a PerpinyàAquesta era una reobertura molt esperada i llargament reclamada que, després de 10 anys sense equip fix allà, també suposarà recuperar la càmera del Castellet.  

Pel que fa a les Illes Balears i el País Valencià, el reforç arriba en un moment de context rellevant: Quan s'està impulsant la presència del català a les institucions europees, fent valer que és una llengua parlada per 10 milions de persones. Aquest és l'àmbit de 3Cat. "Iniciem el procés per tal d'obrir-la al més aviat possible. Informarem de tota l'activitat en aquests territoris més i millor amb totes les finestres i tots els accents", ha remarcat Romà. 

La presidenta ha destacat el gran valor de ser presents en aquests territoris: Per connectar millor amb la Catalunya Nord, les Illes Balears i el País Valencià amb els nostres continguts i valors; per tenir més capacitat de teixir xarxa de col·laboradors, "partners" i institucions d'aquests territoris de parla catalana; per Informar de l'actualitat de les Illes Balears, del País Valencià als serveis informatius, esports, programes i a través de les finestres digitals i audiovisuals en qualsevol dels formats, garantint l'acompliment dels acords del consell de redacció d'informatius i del consell de previsions, del llibre d'estil, de l'estratègia marcada per 3Cat i de la missió de servei públic; per veure, sentir i poder explicar tot el que hi passi i tota la riquesa d'aquests territoris des de la nostra perspectiva; per representar bé 3Cat a tots els territoris de parla catalana i per crear comunitat a la Catalunya Nord, les Illes Balears i al País Valencià al voltant dels continguts de 3Cat.  

ccma.cat    

Anar al contingut