100 residents i 43 treballadors infectats de Covid a la residència de Tremp
Tremp

Més de 40 morts a la residència de Tremp pel brot que afecta gairebé tots els interns

El brot de Covid es manté actiu amb una vuitantena d'avis positius i gairebé una desena d'ingressats a l'hospital comarcal del Pallars mentre els treballadors contagiats són una quarantena

Actualitzat

La residència per a gent gran de Tremp de la Fundació Filella ja suma més de 40 interns morts per coronavirus, els últims 6 en les darreres hores. Totes les víctimes són a causa del brot que es va originar al geriàtric a finals de novembre i que va portar el Departament de Salut a intervenir el centre.

La residència de gent gran Filella-Sant Hospital de Tremp ha augmentat el nombre d'infectats pel brot de Covid-19. Les dades facilitades per Salut indiquen que hi ha més de 80 residents que han donat positiu, dels quals almenys 9, els més greus, estan ingressats a l'hospital. Setze, en principi negatius, els van derivar a altres centres, a la Pobla de Segur i Guissona, tot i que hi ha algun cas que ha resultat positiu després del trasllat.

Això vol dir que la gran majoria dels 143 residents han resultat afectats pel coronavirus, i gairebé una quarta part han mort. Pel que fa a la plantilla, dels 70 treballadors una quarantena tenen Covid.

Divendres ja es va alertar que la xifra d'afectats podria augmentar, ja que s'estava a l'espera dels resultats del cribratge que s'havia fet als professionals del centre.

El brot a la residència Filella-Sant Hospital de Tremp es va declarar a finals de novembre (ACN/Marta Lluvich)


Trasllat de pacients a l'alberg

Aquest dilluns, s'han traslladat els pacients de llarga estada de l'Hospital de Tremp cap a l'alberg per tenir més llits disponibles. S'han creat 18 places adaptant l'espai com explica l'alcaldessa de Tremp, Pilar Cases.

"El que s'ha fet és adaptar la planta baixa on hi havia els lavabos adaptats i fer unes separacions on era el menjador i la sala per fer-hi habitacions, perquè hi havia poques habitacions a la planta baixa."

La intenció és que aquests pacients s'hi quedin una temporada llarga i funcioni com un centre sociosanitari, més enllà del brot que viu la ciutat i garantir la disponibilitat d'espai a l'Hospital Comarcal del Pallars Jussà.

Les males dades epidemiològiques de Tremp van portar la setmana passada l'Ajuntament a aturar la desescalada en diversos àmbits.

Salut va acordar el 28 de novembre passat intervenir la residència de gent gran de Tremp per "estabilitzar" el brot de Covid-19, després que en una setmana es van triplicar el nombre de casos i s'arribés als 150 positius, dels quals 120 eren residents i 30 treballadors.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus SalutResidències gent gran
Anar al contingut