300 llocs de treball i 700 milions d'inversió, les xifres del cementiri nuclear

El nou magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears, dissenyada per un període de 60 anys, costarà 700 milions d'euros. Això és només la inversió inicial, perquè un cop construït, quan es comenci a emmagatzemar el combustible, s'hi hauran de destinar 8 milions d'euros anuals.

Actualitzat
Pel que fa a la creació de llocs de treball, es calcula que l'MTC donarà feina a unes 110 persones de manera permanent, que s'encarregaran del manteniment de la instal·lació. A més a més, com que el magatzem formarà part d'un complex que inclourà un un centre tecnològic i un viver d'empreses, s'ocuparà en total unes 300 persones, amb puntes de fins a 500 en moments concrets.

Sigui com sigui, el sistema unificat per emmagatzemar els residus nuclears suposa un abaratiment de costos. Això és el que assegura Enresa, ja que evitarà la construcció de mòduls suplementaris d'emmagatzematge a les actuals centrals, cosa que ja han hagut de fer a Trillo, i que seria el cas d'Ascó i Almaraz el 2013.

A més, l'empresa que gestiona els residus nuclears afirma, també, que el contracte pel qual França es fa càrrec dels residus que produeix Vandellòs I espira el 2001, i que cada dia des del moment que expiri suposarà una despesa de 59.000 euros.
Anar al contingut