Segons l'exèrcit dels Estats Units, hi ha una vintena de soldats ferits que ja han estat evacuats de la base jordana
Segons l'exèrcit dels Estats Units, hi ha una vintena de soldats ferits que ja han estat evacuats de la base jordana

Tres soldats dels EUA moren a la frontera de Síria i Jordània, i Biden promet represàlies

Les milícies proiranians han reivindicat l'atac amb drons sobre les tropes dels Estats Units

RedaccióActualitzat

Tres soldats nord-americans han mort en un atac amb drons al nord-est de Jordània, a prop de la frontera amb Síria. En l'atac també hi ha 25 soldats ferits, que, segons l'exèrcit dels Estats Units ja han estat evacuats de la base jordana.

Washington assenyala "grups de militants radicals sota el paraigua de l'Iran i que operen a Síria i a l'Iraq" com els responsables de l'atac mortal. 

Joe Biden s'ha afanyat a condemnar l'atac i ha amenaçat els autors de prendre represàlies. "No s'equivoquin, farem passar comptes a tots els responsables, quan i com vulguem", ha dit Biden en to contundent. 

Aquestes declaracions del president nord-americà i la mort dels tres soldats dels Estats Units fan témer una escalada de la tensió al Pròxim Orient en plena guerra de Gaza. 

L'Agrupació de milícies proiranianes Resistència Islàmica a l'Iraq ha reivindicat l'atac amb drons contra les tropes nord-americanes. La milícia Al Nujaba, un dels grups que formen part de la Resistència Islàmica ha celebrat la mort dels soldats en l'atac contra la base d'Al-Tanf.

Jordània ha negat que l'atac hagi estat en territori jordà i assegura que el dron ha atacat els soldats a Síria. Segons un portaveu del govern d'Amman, l'atac ha estat sobre la base nord-americana d'Al-Tanf, a Síria. 

 

Des de mitjans d'octubre, les bases nord-americanes i les tropes dels Estats Units a l'Iraq i Síria han rebut 150 atacs amb drons i míssils. 

 

ARXIVAT A:
SíriaEstats UnitsIranGuerra a Gaza
Anar al contingut