Barcelona

190.000 catalans deixen el cotxe per la bici per als desplaçaments habituals

Gairebé dos milions i mig de catalans fan servir la bicicleta amb alguna freqüència, segons dades de la Generalitat

RedaccióActualitzat

Prop de 190.000 catalans han aparcat el cotxe o la motocicleta als últims anys i utilitzen ara la bicicleta per als desplaçaments habituals, segons dades de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. El conseller Josep Rull va presentar aquest dimarts el VI Congrés Internacional de la Bicicleta, que es farà el 18 i 19 de maig a Reus. Segons l'últim baròmetre d'aquest mitjà de transport, un 68% dels usuaris feia servir un altre mode de transport en els seus desplaçaments quotidians. D'aquests, un 45% utilitzava abans el cotxe o moto, un 42% el transport públic i el 12% anava a peu.

L'indicador de la Generalitat recull que més de la meitat de la població -un 55,1%- té una bicicleta per a ús personal i gairebé 2,4 milions de persones -un 39,5%- són usuàries d'aquest mitjà amb alguna freqüència, una xifra que es manté estable en relació amb les enquestes dels últims anys.

El baròmetre facilitat per la Conselleria de Territori assenyala que han crescut els usuaris que utilitzen la bicicleta diàriament, passant del 6,1% al 6,4% fins a arribar a prop dels 400.000 ciclistes diaris. Així, dos de cada tres usuaris l'utilitzen per passejar, oci o turisme, mentre que un 40% per fer pràctiques esportives i un 26% per a desplaçaments de mobilitat quotidiana.

Anar al contingut