Anant Ambani, el nuvi, amb el seus pares. És l'hereu de l'home més ric d'Àsia, Mukesh Ambani, propietari d'un conglomerat d'empreses petrolieres i de comunicacions (Reuters)

1.200 convidats, Rihanna, Gates i Zuckerberg: la preboda de dues grans fortunes de l'Índia

La festa prenupcial ha estat notícia pels cognoms de molts convidats i també pel caixet que ha cobrat l'estrella del pop Rihanna: nou milions de dòlars

L'aeroport de la ciutat índia de Jamnagar, a l'estat indi de Gujarat, ha viscut aquest cap de setmana un tràfec inusual de jets i avions privats.

Són els 1.200 convidats a la festa preboda de Anant Ambani i Radhika Merchant, els fills de dues de les famílies més riques de l'Índia i de tot el món.

Anant Ambani, de 28 anys, és fill de Mukesh Ambani, cap del conglomerat d'empreses petrolieres i de telecomunicacions Reliance Industries, l'home més ric d'Àsia amb una fortuna que supera els 116.000 milions de dòlars, segons Forbes.

La futura núvia, Radhika Merchant, de 29 anys, és empresària i hereva dels propietaris de l'imperi farmacèutic Encore Healthcare.

Els futurs nuvis Radhika Merchant i Anant Ambani (Reuters)

El casament es farà al juliol. Però ara s'ha fet una celebració prèvia en què no s'ha escatimat ni un cèntim. 

Entre els 1.200 convidats a l'esdeveniment no hi han faltat les grans fortunes mundials com el cofundador de Microsoft, Bill Gates, el propietari de Meta, Mark Zuckerberg, els multimilionaris indis Gautam Adani i Kumar Mangalam Birla o el rei de Bhutan

Bill Gates i Paula Hurd, amb la ministra de Desenvolupament de l'Índia, Smriti Irani
Bill Gates i Paula Hurd, amb la ministra de Desenvolupament de l'Índia, Smriti Irani (Reuters)


També han estat convidats grans estrelles del criquet --l'esport nacional de l'Índia-- o els actors i actrius més famosos de Bollywood com Shah Rukh Khan i Salman Khan.

El director general de Meta, Mark Zuckerberg, i la seva dona Priscilla Chan a la festa (Reuters)

Tampoc han faltat a la festa prèvia a l'enllaç la filla de Donald Trump, Ivanka Trump, o Bob Iger, director executiu de Disney.

Justament aquesta setmana Disney i Reliance Industries, l'empresa del nuvi, han signat un acord de fusió dels dos negocis de mitjans de comunicació a l'Índia per crear un gegant de l'entreteniment valorat en 8.500 milions de dòlars.

Ivanka Trump, el seu marit i la seva filla, amb Mukesh Ambani, amfitrió de la festa (Reuters)

En les celebracions no hi han faltat actuacions brillants. Una de les més comentada a les xarxes socials ha estat la de la cantant Rihanna, que hauria cobrat un caixet de nou milions de dòlars per actuar davant els nuvis. 

 

A més de la superestrella del pop, també hi han actuat l'il·lusionista nord-americà David Blaine i l'estrella de Bollywood Diljit Dosanjh.

Actuacions de famosos actors de Bollywood (Reuters)

Els 1.200 convidats a l'esdeveniment han pogut gaudir d'un menú de banquet ben ampli: un centenar de xefs han preparat més de 500 plats de degustació per acontentar els paladars més exigents.

Vista de dron del palau de Gujarat on s'ha fet la festa prenupcial durant quatre dies (Reuters)

En una celebració que s'ha allargat durant quatre dies, els convidats han pogut gaudir de diverses activitats. Una era la visita a una reserva animal propietat de la família del nuvi on han pogut veure més de 2.000 animals, amb centenars de tigres i elefants i altres animals de la fauna típica de l'Índia.

Els convidats han rebut instruccions de vestimenta, un codi de vestir, que indicava que per fer la visita a la reserva calia portar un vestuari "adient" amb dissenys amb motius vegetals. Això explica, potser, la camisa triada per Mark Zuckerberg:

(Reuters)


L'Índia és el país més poblat del món i la cinquena economia mundial. Però malgrat ser una potència econòmica, milions de persones viuen en la més absoluta pobresa. Per això, la fastuosa celebració prenupcial de les famílies Ambani i Merchant ha rebut crítiques. 

La família Ambani va convidar dimecres 51.000 persones locals a un sopar comunitari que van servir personalment els futurs nuvis, com una forma de fer partícips de la cerimònia els seus veïns. 

La parella repartint 51.000 menús entre els habitants de Gujarat (Reuters)

Ara s'ha fet la festa prenupcial. El casament real serà el mes de juliol i s'espera que els recursos que les dues famílies destinin al casament siguin molt més grans. 

Quan la primogènita de la família Ambani, Isha, es va casar el 2018, els diaris van descriure el casament com una "minicimera de Davos". En aquella ocasió, alguns dels convidats van ser Hillary Clinton i John Kerry. 

 

ARXIVAT A:
L'Índia
Anar al contingut