La façana de l'antiga escola, amb policies i una furgoneta d'obres per tapiar l'edifici (ACN)
La façana de l'antiga escola, amb policies i una furgoneta d'obres per tapiar l'edifici (ACN)
Barcelona

119 identificats en el desallotjament de l'escola on es va rodar "Merlí"

Dos-cents agents dels Mossos i de la Policia Nacional han participat en l'operació

Els Mossos d'Esquadra han identificat aquest dimecres 119 persones en una operació que ha començat vora les deu del matí per desallotjar l'escola abandonada on es va gravar la sèrie "Merlí", al barri de la Vall d'Hebron.

L'objectiu del dispositiu policial, que ha implicat dos-cents agents i on també ha intervingut la Policia Nacional, era retornar l'edifici als seus propietaris a instància del jutjat social número 5 de Barcelona.

La policia catalana ha detingut dos dels desallotjats per requeriments pendents.
 

Diverses maletes davant l'antiga escola desallotjada, amb les pertinences d'alguns dels ocupants (ACN)

El col·legi va ser ocupat fa més d'un any per diverses famílies. La policia sospita que també hi residia una banda criminal que hauria utilitzat l'escola abandonada com a habitatge i amagatall on refugiar-se després dels seus cops.

L'edifici, situat en el número 7 del carrer Sinaí, va albergar l'escola Menéndez Pidal, que va tancar definitivament les seves portes després del curs 2011-2012 i que va obligar a recol·locar els alumnes.

 

Precedent de fa dos mesos

La Policia Nacional i els Mossos ja van fer tan sols fa un parell de mesos una operació al mateix edifici. Els agents van arrestar 53 persones per pertànyer presumptament a una banda de lladres que actuava a Barcelona operant des de l'escola abandonada, a la qual relacionaven amb 70 assalts a vivendes.

L'antiga escola Menéndez Pidal amb furgonetes dels Mossos d'Esquadra al davant (ACN)

 

Del total de detinguts, onze eren els presumptes els principals integrants de l'organització criminal. En el marc d'aquesta operació, batejada "Merlí", els agents van detenir 41 persones per infracció de la Llei d'Estrangeria i una més també va ser arrestada per una ordre policial.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraPolicialPolicia Nacional
Anar al contingut