Sant Hipòlit de Voltregà

1.440 estelades fan guanyar un rècord mundial a Sant Hipòlit de Voltregà

Exactament més de 1.440 banderes independentistes certificades pels jutges de l'Official World Record. Amb aquesta xifra Sant Hipòlit de Voltregà aconsegueix el rècord del món de més estelades penjades al municipi. Segons ha informat Òmnium Cultural del Voltreganès, el recompte s'ha realitzat dins de la commemoració dels Fets de la Gleva del 1714, que recorda els combats durant la Guerra de Successió.

Redacció.Actualitzat

Sant Hipòlit de Voltregà aconsegueix el rècord del món de més estelades penjades al municipi. Més de 1.440 banderes independentistes certificades pels jutges de l'Official World Record.

Segons ha informat Òmnium Cultural del Voltreganès, el recompte s'ha fet dins de la commemoració dels Fets de la Gleva del 1714, una jornada festiva que recorda un dels combats entre les tropes catalanes i les borbòniques durant la Guerra de Successió.

La jornada, organitzada per l'Òmnium Voltreganès i amb la col·laboració de l'Assemblea Nacional Catalana, ha començat amb una recreació del combat entre les tropes catalanes i les borbòniques, seguida de la inauguració del Monument als Fets de la Gleva, a Sant Hipòlit de Voltregà.

Un rècord anterior

En la celebració de fa dos anys, Sant Hipòlit ja va aconseguir un rècord mundial de salves amb armes d'avantcàrrega, gràcies a l'actuació de desenes de miquelets d'arreu de Catalunya. L'acte es va convertir llavors en una resposta a la prohibició de disparar trets que inicialment havia fet el govern espanyol.

Els encarregats de lliurar el premi oficial del certificat del rècord mundial de banderes estelades són el director del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro, i el director del Born Centre Cultural de Barcelona, Quim Torra.

 

 

 

 

 



 

 


   

 

 

 

Anar al contingut