Tàrtar de verdures, raïm i sopa d'ametlles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Vila
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Banyeta, Palol de Revardit (Pla de lEstany)
- Informació nutricional -Obre
El raïm és un fruita que conté compostos fenòlics com els antocians, els tanins i els flavonoides, potents antioxidants amb una acció protectoraAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 2 pastanagues
- 2 tomàquets carnosos
- 100 g de carbassa
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 1 carbassó
- 4 salsafins
- 1 cogombre
- oli d'oliva
- sal
- 150 g de raïm pelat
- Per a la sopa d'ametlles:
- 200 g d'ametlles crues
- 200 ml de nata (23% greix)
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, peleu el cogombre, els pebrots, la carbassa, el tomàquet, el carbassó, els salsafins i la pastanaga i talleu-ho tot a dauets. A continuació, poseu-ho tot en una paella amb una mica d'oli ben calent, remeneu-ho bé, rectifiqueu-ho de sal i salteu-ho durant un minut aproximadament.
Per fer la crema d'ametlles, poseu les ametlles a la Thermomix i tritureu-les. Seguidament, afegiu-hi la nata i una mica de sal i torneu-ho a batre tot junt durant 2 minuts a 30 graus. Després, passeu-la per un colador xinès i reserveu-la.
I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb les verdures, premseu-les bé, poseu-hi el raïm a sobre, desemmotlleu-ho i aboqueu-hi la crema d'ametlles al voltant.
Per fer la crema d'ametlles, poseu les ametlles a la Thermomix i tritureu-les. Seguidament, afegiu-hi la nata i una mica de sal i torneu-ho a batre tot junt durant 2 minuts a 30 graus. Després, passeu-la per un colador xinès i reserveu-la.
I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb les verdures, premseu-les bé, poseu-hi el raïm a sobre, desemmotlleu-ho i aboqueu-hi la crema d'ametlles al voltant.