“Tali”

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Vinyet Parés (Tècnica turística de Sitges)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 500 grams de soja verda
  • 500 grams de llenties vermelles
  • 1 got d'arròs per persona
  • 3 cebes
  • sal i oli
  • 1 bitxo
  • espècies: cúrcuma, llavors de mostassa, comí en gra, coriandre.
  • Per a la samfaina:
  • 3 tomàquets
  • 2 pebrots
  • 2 albergínies
  • 3 cebes

PREPARACIÓ

Per començar, la nit abans poseu la soja i les llenties en remull, per separat.

L'endemà, renteu la soja, poseu-la a bullir en aigua freda amb una mica de sal i aneu-ho remenant durant dues hores, aproximadament, fins que agafi textura de puré completament desfet.

Mentrestant, renteu les llenties i poseu-les a bullir amb aigua freda, amb una mica de sal, durant dues hores, aproximadament, fins que quedi una textura de puré. Si és necessari, podeu anar afegint-hi aigua.

Per fer l'arròs, poseu un got d'arròs per persona en una cassola amb un raig d'oli i remeneu-lo fins que quedi transparent. Seguidament, afegiu-hi els mateixos gots d'aigua freda que d'arròs, rectifiqueu-ho de sal, tapeu-ho i deixeu-ho bullir a foc lent 5 minuts. Després, apageu el foc i deixeu-ho 20 minuts més amb l'olla ben tapada.

Per fer la samfaina a la manera índia, poseu llavors de mostassa en una cassola, espereu que petin, afegiu-hi una mica d'oli, una mica de comí en gra i la ceba tallada a llunes, doneu uns tombs, i afegiu-hi una c/c de cúrcuma, un bitxo i una mica de coriandre.

A continuació, separeu la meitat de la ceba cuita i barregeu-la amb la soja.

L'altra part de ceba cuita serà per a la samfaina.

Per fer la samfaina, talleu el pebrot i el tomàquet a trossos, l'albergínia talleu-la a daus més petits i coeu tots els ingredients en una paella amb una mica d'oli durant uns 20-30 minuts.

I ja per acabar, en cada plat serviu-hi una mica d'arròs, llenties, soja i samfaina.