Aletes amb salsa cajun

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La mostassa, una espècie de gust fort i picant, destaca per la quantitat de potassi, fòsfor, calci i seleni que conté, així com de vitamina C i greixos omega-3Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 aletes de pollastre  

    30 g de mostassa antiga 

    Pebre vermell dolç  

    All en pols 

    Farigola seca   

    Orenga seca 

    Pebre de Caiena molt   

    1 api 

    Mitja ceba de Figueres 

    1 ou  

    Whisky 

    Cibulet 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Cremem al foc viu 8 aletes de pollastre per treure'n les plomes. Un cop tallades, les posarem en un bany de sal. Les deixarem 15 minuts en 1 litre d'aigua i 100 g de sal.  
  2. Per preparar la marinada, en un got triturador hi posem 10 g d'all en pols, 15 g de pebre vermell dolç, mitja cullerada de farigola seca, mitja cullerada d'orenga seca, mitja cullerada de caiena, 30 g de mostassa antiga, un raig de whisky i 100 ml d'oli d'oliva. Ho triturem i ho passem a un bol on hi càpiguen les aletes. 
  3. A la marinada també hi afegim 1 branca d'api i mitja ceba de Figueres tallades a brunesa.  Per últim, ho barregem tot bé. 
  4. Haurem eixugat les aletes després del bany de sal i les incorporem al bol.  
  5. Posem les aletes en una safata pel forn, les tapem i les coem 30 minuts a 180º.  
  6. Ara destapem la safata, les barregem i tornem a coure 15 minuts més a 200º. 
  7. En un morter hi posem la salsa de coure les aletes. Hi posem 1 rovell d'ou i barregem fins a tenir una textura de salsa.  
  8. Ja podem emplatar les aletes amb la salsa i una mica de cibulet tallat. 
Anar al contingut