Sopa anglesa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: M. Teresa Segú Rovira
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    +Obre

    La farina de blat de moro conté més quantitat de midó que la farina de blat, un hidrat de carboni complex que aporta energia de llarga duració.

INGREDIENTS

  • 1/2 l de llet
  • 4 ous
  • 100 g de sucre
  • 20 g de farina de blat de moro (Maizena)
  • la pela d'una llimona
  • 1 branqueta de canyella
  • 6/8 melindros
  • Per al xarop de licor:
  • 80 cc de Cointreau
  • 20 cc d'aigua

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó la llet, els rovells d'ou, el sucre, la pela de llimona i la canyella, remeneu-ho amb un batedor i deixeu-ho coure un parell de minuts.

Seguidament, afegiu-hi la Maizena, ja dissolta amb una mica de llet, i deixeu-ho coure sense deixar de remenar-ho fins que arrenqui el bull i quedi una crema espessa.

Per fer el xarop de licor, poseu el Cointreau i l'aigua en un bol i barregeu-ho bé.

A continuació, poseu les clares d'ou en un bol i munteu-les a punt de neu. Després, afegiu-hi una mica de sucre i barregeu-lo bé.

Tot seguit, poseu una capa de crema a la base d'una safata, cobriu-la amb melindros, mulleu els melindros amb el xarop de licor, poseu-hi una altra capa de crema a sobre, cobriu-la amb més melindros, mulleu-los amb xarop de licor i torneu-los a cobrir amb la crema. Finalment, poseu-hi les clares muntades a sobre i deixeu-ho gratinar al forn fins que estigui dauradet.

I ja per acabar, poseu el pastís a la nevera i serviu-lo ben fred.