Pollastre guisat amb fonoll
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 pollastre
500 g de brou de pollastre
20 patates del platillo
5 llimones
2 manats d'espinacs
1 bulb de fonoll
4 cardamoms
3 grans d'all
2 cullerades de sucre panela
1 cullerada de sumac
pebre negre
llard
brins de safrà
vi ranci
fulles de fonoll
llorer
PREPARACIÓ
- Tallem el pollastre a vuitens i el posem en remull amb una solució de 50 g de sal per litre d'aigua. Ha d'estar cobert amb aquest bany de sal durant 30 minuts.
- Tallem 4 llimones a rodelles i en descartem les puntes. Omplim amb sal grossa el fons d'una safata i hi posem un pis de rodelles. Ho tornem a omplir amb sal i així anem fent-ne pisos de llimona i sal. Al final, ho cobrim de sal, ho compactem amb el suc d'una llimona i ho enfornem a 220º durant 30 minuts.
- Aixafem tres grans d'all amb pell i els refreguem en una cassola. Hi afegim oli, una cullerada de llard i deixem que s'enrosseixin. Un cop rossos, els reservem.
- Quan el pollastre ja hagi fet el bany de sal, l'eixuguem amb paper absorbent i l'afegim a la cassola per enrossir-lo a banda i banda, amb dues cullerades de sucre panela.
- Torrem uns brins de safrà en una paella i els afegim a la cassola, juntament amb els alls reservats, els cardamoms esclafats, una fulla de llorer i una mica de pebre.
- Posem a escalfar 500 g de brou de pollastre.
- Posem a escalfar 1 l d'aigua mineral.
- Afegim un raig de vi ranci a la cassola i en deixem evaporar l'alcohol.
- Afegim a la cassola tot el brou de pollastre i una part de l'aigua mineral, ja calents. Deixem que faci xup-xup durant 30 minuts, tapat.
- Passat aquest temps, afegim les patates del platillo a la cassola i ho deixem coure 20 minuts més, afegint-hi més aigua calenta, si cal.
- Tallem un bulb de fonoll a juliana i l'afegim a la cassola, juntament amb dos manats d'espinacs.
- Quan hagin minvat els espinacs, hi afegim les rodelles de llimona, prèviament esbandides per treure'n l'excés de sal. Hi posem una cullerada de sumac i unes fulles de fonoll i ho deixem coure, tapat, 5 minuts més.