Pollastre amb samfaina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Petit Comitè, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 pollastre
- 1 tomàquet
- 1 ceba
- 1/2 porro
- 1 pastanaga
- 4 grans d'all
- farigola i llorer
- 2 dl de vi ranci
- sal i pebre
- oli d'oliva
- Per a la samfaina:
- 300 g de ceba
- 150 g de pebrot vermell
- 100 g de carbassó
- 100 g d'albergínia
- 100 g de sofregit
- 1,5 dl d'oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli abundant salteu el pollastre tallat a quarts i ja salpebrat.
Quan estigui ros, afegiu-hi el tomàquet, la ceba, el porro, l'all i la pastanaga, tot tallat a trossos, la farigola, el llorer i el vi ranci i deixeu-ho coure al forn durant una hora i quart a 160 graus.
Per fer la samfaina, en una paella amb una mica d'oli salteu la ceba i el pebrot tallats a dauets durant 5 minuts.
Després, afegiu-hi el carbassó també tallat a dauets i deixeu-lo coure durant 3 minuts més.
A continuació, afegiu-hi l'albergínia també tallada a dauets i deixeu-la coure durant 3 minuts més.
Finalment, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi el sofregit, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu un parell de talls de pollastre, salseu-los amb el suc de la seva cocció i poseu-hi la samfaina al costat.
Quan estigui ros, afegiu-hi el tomàquet, la ceba, el porro, l'all i la pastanaga, tot tallat a trossos, la farigola, el llorer i el vi ranci i deixeu-ho coure al forn durant una hora i quart a 160 graus.
Per fer la samfaina, en una paella amb una mica d'oli salteu la ceba i el pebrot tallats a dauets durant 5 minuts.
Després, afegiu-hi el carbassó també tallat a dauets i deixeu-lo coure durant 3 minuts més.
A continuació, afegiu-hi l'albergínia també tallada a dauets i deixeu-la coure durant 3 minuts més.
Finalment, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi el sofregit, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu un parell de talls de pollastre, salseu-los amb el suc de la seva cocció i poseu-hi la samfaina al costat.