Pastís d'albergínies

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquest pot ser un plat únic equilibrat: porta la verdura de l'albergínia, els hidrats dels cigrons, així com la carn de xai. Per rematar l'àpat, una macedònia de fruita fresca i de temporada serà idealAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

    3 albergínies grosses 

    800 g de xai per guisar  

    600 ml de brou de gallina  

    300 g de cigrons cuits  

    150 g de formatge gouda 

    150 ml de llet  

    20 g de sal  

    2 cebes  

    5 grans d'all envinagrats  

    2 c. s. de pasta de tomàquet  

    2 l d'aigua mineral  

    Bitxos envinagrats  

    Nou moscada  

    Oli OVE  

    Pebre blanc  

    Sal 

     

PREPARACIÓ

  1. Tallem tres albergínies grosses, quatre de mida normal, a làmines d'un centímetre de gruix. 
  2. Posem les làmines en un bany de sal amb la proporció de 20 g de sal per 2 litres d'aigua. 
  3. Posem en una cassola una mica d'oli OVE. 
  4. Tallem 800 g de xai a mida de macedònia, el posem a la cassola i el daurem a foc viu. 
  5. Tallem dues cebes a mida de macedònia. 
  6. Afegim les cebes a la cassola i les coem a foc mitjà fins que quedin transparents. 
  7. Tallem a la brunesa cinc alls envinagrats.  Els reservem. 
  8. Traiem les llavors de quatre bitxos envinagrats i els tallem a rodelles. 
  9. Aboquem els alls i els bitxos a la cassola. 
  10. Hi afegim dues cullerades soperes de pasta de tomàquet concentrada i ho salem. 
  11. Afegim 600 ml de brou de gallina a la cassola i la deixem a foc baix durant 20 minuts. 
  12. Traiem les albergínies del bany de sal, les eixuguem, les posem en una safata de forn i les enfornem a 200º durant 15 minuts. 
  13. Posem al foc 150 ml de llet i hi afegim ratlladura de nou moscada, sal i pebre blanc. Ho barregem. 
  14. Colem 300 g de cigrons cuits i els aboquem a un got batedor. 
  15. Afegim al got la llet aromatitzada ja calenta i ho batem. Hem fet una mena d'hummus làctic. 
  16. Traiem les albergínies del forn. 
  17. Muntem el pastís en una safata que tingui una mica d'oli a la base i anem intercalant les albergínies i el farcit de xai fent pisos. Per rematar el pastís, hi posarem l'hummus làctic de cigrons. 
  18. Cobrim el pastís amb 150 g de formatge gouda que ratllarem. 
  19. Gratinem el pastís a 200º durant 10 minuts. 
  20. Traiem el pastís del forn i el servim en porcions. Bon profit!!! 
Anar al contingut