Pa de Sant Jordi
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les nous són riques en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascular. Amb un grapat al dia n'hi ha prou.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per a la massa de formatge
125 g de farina de força
125 g de farina fluixa
100 g de formatge curat ratllat
sal
150 g d'aigua tèbia
20 g de llevat fresc
una cullerada sopera de cúrcuma en pols
Per a la massa de sobrassada
125 g de farina força
125 g de farina fluixa
5 g de sal
140 g d'aigua
20 g de llevat
100 g de sobrassada
Per a la massa de nous
125 g de farina força
125 g de farina d'espelta
5 g de sal
150 g d'aigua
20 g de llevat
una cullerada sopera de mantega
100 g de nous pelades
1 ou
PREPARACIÓ
- Posem en el got americà 100 g de sobrassada , 140 g d'aigua mineral tèbia i 20 g de llevat fresc . Ho triturem.
- Barregem en un bol 125 g de farina de força, 125 g de farina fluixa i 5 g de sal.
- AFEGIM al bol de les farines el contingut del got americà. Ho amassem i ho deixem reposar durant 15 minuts.
- Escalfem en un pot 150 g d'aigua mineral.
- Barregem en un bol 125 g de farina de força, 125 g de farina fluixa, un polsim de sal i una cullerada sopera de cúrcuma.
- Ratllem 100 g de formatge curat i l'afegim al bol.
- Desfem 20 g de llevat fresc en l'aigua tèbia i ho afegim al bol. Ho amassem i ho deixem reposar durant 15 minuts.
- Tornem a amassar la massa de sobrassada. La funyim i la reservem filmada.
- Escalfem en un pot 150 g d'aigua mineral.
- Barregem en un bol 125 g de farina de força, 125 g de farina d'espelta i 5 g de sal.
- Trenquem en un morter 100 g de nous pelades i les afegim al bol juntament amb una cullerada sopera de mantega.
- Desfem 20 g de llevat fresc en l'aigua tèbia i ho afegim al bol. Ho amassem i ho deixem reposar 15 minuts.
- Tornem a amassar la massa de formatge. La funyim i la reservem filmada.
- Tornem a amassar la massa de nous. La funyim i la reservem filmada.
- Portem les tres masses a la nevera i les deixem reposar 24 hores.
- Estirem la massa de formatge amb un corró donant-li forma rectangular.
- Estirem la massa de sobrassada deixant-la una mica més curta.
- Separem la clara i el rovell d'un ou. Reservem el rovell per pintar el pa i batem la clara.
- Pintem amb la clara batuda la massa de formatge i hi enganxem la de sobrassada a sobre.
- Tallem el tros sobrant de formatge i dividim les dues masses superposades en 4 trossos, les enganxem amb clara d'ou fent 4 pisos/barres i hi afegim com a cinquena barra groga el sobrant de la massa de formatge.
- Estirem la massa de nous amb el corró i hi emboliquem les quatre barres de pa. Ho deixem reposar 15 minuts.
- Pintem el pa amb el rovell reservat.
- Ho posem dins del forn i hi coem el pa en una safata amb paper sulfurat uns 20/25 minuts a 220º. Ho deixem refredar i llest!