Pa de Sant Jordi

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les nous són riques en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascular. Amb un grapat al dia n'hi ha prou.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la massa de formatge

    125 g de farina de força   

    125 g de farina fluixa     

    100 g de formatge curat ratllat   

    sal

    150  g d'aigua tèbia 

    20 g de llevat fresc

    una cullerada sopera de cúrcuma en pols   

     

    Per a la massa de sobrassada

    125 g de farina força

    125 g de farina fluixa

    5 g de sal

    140 g d'aigua

    20 g de llevat

    100 g de sobrassada     

     

    Per a la massa de nous

    125 g de farina força

    125 g de farina d'espelta    

    5 g de sal

    150 g d'aigua

    20 g de llevat

    una cullerada sopera de mantega

    100 g de nous pelades   

    1 ou

     

PREPARACIÓ

  1. Posem en el got americà 100 g de sobrassada , 140 g d'aigua mineral tèbia i 20 g de llevat fresc . Ho triturem.
  2. Barregem en un bol 125 g de farina de força,  125 g de farina fluixa i 5 g de sal.
  3. AFEGIM al bol de les farines el contingut del got americà. Ho amassem i ho deixem reposar durant 15 minuts.
  4. Escalfem en un pot 150 g d'aigua mineral.
  5. Barregem en un bol 125 g de farina de força,  125 g de farina fluixa, un polsim de sal i una cullerada sopera de cúrcuma.
  6. Ratllem 100 g de formatge curat i l'afegim al bol.
  7. Desfem 20 g de llevat fresc en l'aigua tèbia i ho afegim al bol. Ho amassem i ho deixem reposar durant 15 minuts.
  8. Tornem a amassar la massa de sobrassada. La funyim i la reservem filmada.
  9. Escalfem en un pot 150 g d'aigua mineral.
  10. Barregem en un bol 125 g de farina de força,  125 g de farina d'espelta i 5 g de sal.
  11. Trenquem en un morter 100 g de nous pelades i les afegim al bol juntament amb una cullerada sopera de mantega.
  12. Desfem 20 g de llevat fresc en l'aigua tèbia i ho afegim al bol.  Ho amassem i ho deixem reposar 15 minuts.
  13. Tornem a amassar la massa de formatge. La funyim i la reservem filmada.
  14. Tornem a amassar la massa de nous. La funyim i la reservem filmada.
  15. Portem les tres masses a la nevera i les deixem  reposar 24 hores.
  16. Estirem la massa de formatge amb un corró donant-li forma rectangular.
  17. Estirem la massa de sobrassada deixant-la una mica més curta.
  18. Separem la clara i el rovell d'un ou. Reservem el rovell per pintar el pa i batem la clara.
  19. Pintem amb la clara batuda la massa de formatge i hi enganxem la de sobrassada a sobre.
  20. Tallem el tros sobrant de formatge i dividim les dues masses superposades en 4 trossos, les enganxem amb clara d'ou fent 4 pisos/barres i  hi afegim com a cinquena barra groga el sobrant de la massa de formatge.
  21. Estirem la massa de nous amb el corró i hi emboliquem les quatre barres de pa. Ho deixem reposar 15 minuts.
  22. Pintem el pa amb el rovell reservat.
  23. Ho posem dins del forn  i hi coem el pa en una safata amb paper sulfurat uns 20/25 minuts a 220º. Ho deixem refredar i llest!
Anar al contingut