Pa de llet amb sèsam
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
125 ml de llet fresca sencera
185 ml d'aigua
25 g de mantega
10 g de llevat sec
5 g de sal
5 g de sucre
215 g de farina de força
215 g de farina fluixa
1 ou
70 g de iogurt grec
10 g d'oli de sèsam
2 cullerades sèsam negre
PREPARACIÓ
- Fem un tant per tant de farina fluixa i farina de força per obtenir la farina mitjana. La reservem en un bol.
- Escalfem 125 ml de llet fresca sencera i 185 ml d'aigua mineral en un pot, sense que bulli. Hi afegim 25 g de mantega perquè es desfaci.
- Afegim 5 grams de sal, 5 g de sucre i 10 grams de llevat en pols al bol de la farina.
- Anem afegint a poc a poc la barreja de llet i aigua a la farina i ho anem remenant. Ho barregem, ho pastem molt bé i ho deixem reposar dins del bol 1 hora tapat amb un drap.
- Tallem la massa per la meitat i cada meitat la tallem en 3. En farem 6 boles.
- Untem el motlle amb una mica de mantega i hi posem les 6 boles de massa. Ho deixem llevar durant 30 minuts (dins el mateix motllo) tapat amb un drap.
- Aixafem suaument les boletes amb la punta dels dits.
- Batem un ou en un bol i hi afegim 70 g de iogurt grec i 10 ml d'oli de sèsam. Ho barregem i ho tirem tot per sobre del pa.
- Escampem per sobre del pa 2 cullerades de sèsam negre i ho enfornem 40 minuts a 180 graus.
- Ho traiem del forn i ho deixem refredar.