Orelletes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Rosa Balsebre
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Forn de Baix
  • Informació nutricional
    +Obre

    La pastisseria en general acostuma a ser molt calòrica, per això el consum ha de ser en quantitat moderada, ocasionalment, i és millor com a postres d'un àpat lleuger.

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 30 orelletes:
  • 100 g d'oli d'oliva verge extra
  • 100 g d'aigua
  • 5 g de coriandre
  • 5 g de matafaluga (anís verd)
  • 15 g de llevat fresc
  • una nou de llevat mare (lleute)
  • 2 g de sal
  • 10 g de sucre
  • 300 g de farina
  • 1 ou
  • esperit de llima (essència de llimona)
  • anís
  • oli per a la cocció
  • una mica de sucre o mel (per a la presentació)

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó l'aigua, el coriandre i la matafaluga i feu-ho bullir durant 5 minuts.

Per fer la pasta base, poseu en un bol gros l'oli, el sucre i la sal. Quan l'aigua hagi bullit, traieu-la del foc, coleu-la i aboqueu-la damunt de l'oli, escaldant-lo, i amb l'ajuda d'una espàtula, remeneu-ho fins que arribi a una temperatura d'uns 30 graus, o quan pugueu tocar-lo sense cremar-vos. Després, afegiu-hi l'anís, l'essència de llimona, l'ou, el llevat mare i el llevat esmicolat i remeneu-ho tot amb les mans. Seguidament, afegiu-hi la farina a poc a poc i aneu-ho remenant amb les mans fins que quedi una pasta fina i no massa dura.

A continuació, dividiu la pasta en porcions de 20 grams i deixeu-les fermentar durant 10 minuts.

Mentrestant, poseu oli en una paella, de la mida de l'orelleta, i escalfeu-la fins als 150 graus. Tot seguit, agafeu una porció de pasta, aplaneu-la amb un rodet fins que quedi ben fina i fregiu-la a la paella amb l'oli ja calent. Quan les poseu a la paella, feu un forat al mig de la pasta amb els dits, per poder tombar-les.

Quan estiguin ben rosses i ben torradetes, poseu-les damunt de paper absorbent.

I ja per acabar, serviu-les amb sucre o mel per sobre.