Nuggets to go

INGREDIENTS

  • 2 pits de pollastre sense pell

    2 llesques de pa de motlle integral

    2 ous

    8 cullerades de fruita seca sense torrar (ametlles, avellanes, anacards,..)

    4 cullerades de llet

    4 cullerades de farina de blat

    Oli d'oliva verge extra

    Sal i pebre

     

    PER A LA SALSA BARBACOA CASOLANA:2 cebes tendres

    Una tassa de salsa de tomàquet fregit

    2 c/s de mel

    1 c/s de ketchup

    1 c/s de salsa Perrins

    1 c/s de vinagre de vi

    1 c/s de mostassa

    Salsa de soja

    Pebre de vermell dolç   

PREPARACIÓ

PREPAREM ELS NUGGETS

  1. Talleu el pollastre a trossos d'uns 2 cm. Reserveu-los.
  2. Poseu el pa de motlle integral amb les quatre cullerades de llet en un recipient alt i deixeu-l'hi uns quants segons perquè s'amari bé.
  3. Afegiu-hi els trossos de pollastre amb un polsim de sal i pebre.
  4. Tritureu-ho tot plegat fins que formi una pasta més o menys homogènia.
  5. Traieu la pasta del recipient i, amb les mans netes, feu-ne porcions d'una mida de pilota de ping-pong i, després, boletes. Aixafeu-les lleugerament. Reserveu-les.
  6. 6. Poseu els fruits secs en un morter i piqueu-los fins que faci una picada o granulat.
  7. Prepareu un bol amb la farina, un altre amb els ous batuts i un altre amb els fruits secs.
  8. Passeu les boletes per la farina, l'ou batut i les acabeu d'arrebossar amb el granulat de fruits secs. Reserveu-les a la nevera uns quants minuts en un plat.

PREPAREM LA SALSA

  1. Peleu les cebes, talleu-les per la meitat i tritureu-les ben fines.
  2. Poseu-les en una paella amb un fil d'oli d'oliva verge i deixeu-les-hi sofregir a foc suau uns 10 minuts.
  3. Afegiu-hi la salsa de tomàquet, dues cullerades de mel, una de ketchup, una de vinagre, un raig de salsa de soja i una de salsa Perrins.
  4. Remeneu-ho i deixeu-ho sofregir a foc suau un parell de minuts més.
  5. Finalment acabeu-ho amb un polsim de pebre vermell i una culleradeta de mostassa. Reserveu-ho.  

ACABEM EL PLAT

  1. Escalfeu una paella amb un dit de gruix d'oli d'oliva verge. Quan sigui calent, fregiu-hi els nuggets fins que estiguin daurats pels dos cantons, a foc mitjà. Aneu-los escorrent a sobre de paper absorbent.
  2. Serviu-los amb la salsa preparada anteriorment.

 

OBSERVACIONS

  • Podeu prescindir de triturar el pollastre i podeu fer-ne tires no gaire gruixudes directament. Com si fossin fingers.
  • A part de la salsa barbacoa, podeu servir-los amb allioli, maionesa, romesco, un alvocat trinxat i amanit o guacamole.
  • Si us agrada el picant, podeu afegir-ne a la salsa.
  • També podeu menjar-vos els nuggets sense cap salsa, com qualsevol pollastre arrebossat.
  • Acompanyeu el pollastre amb altres verdures i arrebosseu-les de la mateixa manera: ceba, albergínia, pebrot, xampinyons...
  • Aquesta elaboració és molt versàtil, la podem fer com a pica-pica amb tota la família o amb amics, compartint-ho entre tots. També us la podeu menjar com a segon plat, individualment.
  • Menjar amb les mans, així com sucar elaboracions en una salsa, és una experiència atractiva per als més petits de casa.
  • Hi ha moltes maneres d'afegir fruita seca al nostre dia a dia. N'hauríem de menjar un grapadet amb la mà tancada cada dia, si pot ser, natural o torrada (sense estar fregida amb sal ni sucre). No només ens la podem menjar sola, la podem afegir al iogurt, a les amanides, guisats, com a picada o, com en aquest cas, amb els arrebossats.
Anar al contingut