Molls amb salmorreta

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Per a embarassades
  • Informació nutricional
    +Obre

    El moll és un peix semigràs, ric en iode, mineral imprescindible per al bon funcionament de la glàndula tiroides.

INGREDIENTS

  • 8 molls
  • 6 tomacons de penjar
  • 2 cebes tendres
  • 2 alls
  • una cullerada de pebre vermell picant
  • un raig de vinagre de xerès
  • 2 grans d'all
  • uns brins de safrà
  • olives negres Kalamata
  • fonoll
  • sal
  •  

PREPARACIÓ

  1. Ratllem el tomàquet. En una paella amb l'oli fem ballar l'all tallat. Un cop s'ha enrossit, hi tirem els brins de safrà i una cullerada de pebre vermell i ho afegim al tomàquet.
  2. Tallem la ceba i el bulb de fonoll a daus petits i ho barregem tot.  Hi tirem un raig de vinagre. 
  3. Agafem els molls, els filetegem i els salem.
  4. En una paella molt calenta, hi posem paper de forn a sobre i els molls. Un cop se'ns ha fet per la banda de la pell, hi tirarem un rajolí de vinagre a la paella i la taparem.
  5. Per servir-ho, posem una mica de salsa i al damunt, els molls. Acabem el plat amb més salsa per sobre, hi escampem unes quantes olives, la fulla del fonoll i ja ho tenim.