Ice cream no azuki zoe (Gelat de fesols vermells) - Hida, Japó

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Chisato Kuroki, Cabrils

INGREDIENTS

  • 1 paquet d'azukis (fesols vermells)
  • gelat
  • aigua
  • sucre

PREPARACIÓ

Poseu aigua abundant en una olla i feu-hi coure els fesols. Deixeu l'olla tapada fins que sentiu que arrenca el bull, després destapeu-la i deixeu que els fesols vagin fent xup-xup.
Al cap d'un quart d'hora, més o menys, retireu l'olla del foc. Escorreu els fesols, esbandiu-los i torneu-los a posar dins de l'olla. Cobriu-los, de nou, amb aigua i torneu a posar-los al foc. Remeneu-los de tant en tant i, si veieu que l'aigua minva en excés, afegiu-n'hi una mica més.
Repetiu l'operació de treure'ls del foc, esbandir-los i tornar-los a l'olla una altra vegada passada una mitja hora. Això es fa perquè els fesols no amarguegin.
Quan els fesols siguin gairebé cuits, afegiu a l'olla 6 o 7 cullerades de sucre al vostre gust de dolçor.
Serviu les postres en bols individuals, posant-hi un parell de cullerades de gelat –la Chisato el va posar de vainilla- i, al costat, dues o tres cullerades de fesols cuits.