Galtes de tonyina estofades

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 8 galtes de tonyina

    200 g de mongeta del ganxet cuita

    10 ametlles torrades

    10 avellanes torrades

    3 nyores

    2 pebrots verds

    1 kg de patates Red Pontiac

    1 raig de vi blanc

    1 l de fumet

    1 llesca de pa sec

    sal grossa humida

    aigua mineral

    oli OVE

    sal

    pebre negre

PREPARACIÓ

1- Posem a hidratar les nyores a la nevera durant 6 hores.

2- Posem les galtes en una safata cobertes per sota i per sobre amb sal grossa. Les deixem 15 minuts a la nevera.

3- Buidem els pebrots, els pelem i els tallem a la brunesa.

4- Els posem al foc al mínim, amb un raig d'oli. Els deixem suar en una cassola.

5- Traiem les nyores de la nevera.

6- Pelem les patates i les esqueixem (les tallem de forma irregular) de la mida d'una mossegada amb l'ajuda d'un ganivet petit.

7- Les afegim al pebrot i apugem el foc. Un cop ha agafat color, hi tirem el vi blanc.

8- Deixem que la patata es begui els sucs i hi afegim el fumet.

9- Mentre això fa xup-xup, traiem les galtes de la nevera i les netegem dins d'un bol amb aigua mineral. Ho reservem.

10- Posem una paella al foc amb uns brins de safrà.

11- Traiem la polpa de les nyores i la posem dins el morter. Fem una picada amb el safrà torrat, el pa sec, les avellanes torrades, les ametlles i l'oli OVE.

12- Un cop la patata ha fet xup-xup durant 20 minuts, hi afegim la picada i remenem per repartir-la.

13- Deixem que cogui uns minuts més i hi tirem la mongeta cuita amb el suc. Ho deixem 5 minuts més, ho salpebrem i hi submergim la tonyina. Deixem que cogui uns 3 minuts més i llestos.

14- Ho servim amb una mica de farigola florida per sobre.