Galtes de porc al curri vermell
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La "llet de coco" és una beguda energètica rica en greixos saturats, que s'obté triturant la polpa tendra del coco barrejada amb aigua.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 galtes de porc
1,5 l brou de porc
200 ml llet de coco
3 porros
2 grans d'all
2 pastanagues
1 branca d'api
1 pebrot verd
2 cullerades de pasta de curri vermell
1 cullerades de sucre muscovat fosc
1 tap colatura d'anxova
1 llima
Vi ranci
Conyac
Safrà
Llorer
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Haurem deixat 15 minuts les 4 galtes de porc en un bany de sal a la nevera (15 g de sal per 1,5 l d'aigua). Les eixuguem amb un drap i les marquem a la cassola amb un raig d'oli OVE per les dues bandes. Un cop marcades, les traiem i reservem.
- Tallem a brunesa 1 pebrot verd sense llavors, 1 branca d'api, 3 porros i 2 pastangues. A la mateixa cassola, hi afegim les verdures amb un raig d'oli OVE, 1 fulla de llorer i 2 grans d'all pelats. Suem les verdures a foc baix 20 minuts.
- Apugem el foc i quan les verdures ja estiguin enrossides, en traiem els alls i hi afegim 1 raig de vi ranci i 1 raig de conyac.
- A dins la cassola, hi incorporem les galtes marcades, 1,5 l de brou de porc calent (menys un cullerot que reservem per al final). Ho courem tot 1h 30 a foc baix, jugant a apujar i abaixar el foc.
- En un morter, hi piquem 2 cullerades de pasta de curri vermell, 1 cullerada de sucre muscovat fosc, 200 ml de llet de coco, 1 tap de colatura d'anxova i el cullerot de brou reservat. Ho lliguem.
- Afegim a la cassola la picada, ho integrem, tapem i tanquem el foc. Repòs de 6 hores.
- Triturem la salsa i la passem pel sedàs. La tornem a posar a la cassola i encenem del foc. Desossem les galtes i les incorporem a la salsa. Coem 15 minuts a foc baix.
- Posem una paella al foc i hi afegim brins de safrà que expandim uns segons. Ho afegim a la cassola amb les galtes.
- Ho acabem ratllant una llima pel damunt del plat.