Ensaïmades farcides
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La fruita seca, com les figues, és un aliment interessant per enriquir preparacions, ja que contenen una gran concentració d'energia, vitamines, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per fer la massa
250 g de farina de força
115 g d'aigua
50 g de sucre
10 g de llard
1 ou
10 g de llevat fresc
sal
crema de xocolata i avellanes
sucre glaç
2 cullerades de llard
125 g de figues seques
1 cullerada de mantega
moscatell
PREPARACIÓ
- Hidratem durant 2 hores els 125 grams de figues seques amb una barreja de proporcions iguals de moscatell i d'aigua mineral.
- Barregem en un bol 250 g de farina de força, 50 g de sucre i un polsim de sal. En fem un volcà.
- Batem en un bol un ou amb 115 g d'aigua mineral i 10 g de llard. Ho fem amb les varetes elèctriques.
- Ho afegim al volcà, ho amassem amb les varetes elèctriques en forma d'espiral i a velocitat mínima i ho deixem reposar durant 20 minuts, cobert amb un drap humit.
- Afegim a la massa 10 g de llevat fresc a trossos, per sobre, i la tornem a amassar. Ho tornem a deixar reposar 20 minuts més, tapat també amb un drap.
- Tallem les figues hidratades a macedònia i les posem en un recipient a foc molt baix, amb una cullerada de mantega i una mica del suc en què s'han hidratat. Ho remenem fins a aconseguir una melmelada. Ho deixem refredar.
- Dividim en 4 parts la massa reposada i estirem cada part en forma de xurro amb un corró. Les untem amb llard i seguim amassant-les fins que els xurros de massa siguin prims.
- Els donem forma d'espiral –ensaïmada- mirant que quedi espai entre les línies de massa (perquè, quan fermenten, agafen volum). Les deixem reposar 20 minuts sense cobrir-les.
- Posem les ensaïmades al forn a sobre d'una safata coberta amb paper sulfurat. Les deixem 25 minuts a 180º.
- Les traiem del forn i les tallem per la meitat per poder-les farcir. Unes, les farcirem amb la melmelada de figues, i les altres, amb crema de xocolata amb avellanes.
- Espolsem sucre glaç per sobre i ja està llest.