Crema d'herbes amb musclos del delta

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Francesc Armengol
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca n'Armengol

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 ceba mitjana de Figueres
  • 1 patata mitjana
  • 2 porros
  • 6 c/s d'oli suau
  • 500 g de musclos de roca
  • 1/2 poma verda
  • 1/2 cogombre
  • 1/2 manat de cerfull
  • 1/2 manat de porradell
  • 1/2 manat d'alfàbrega
  • oli d'oliva verge
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli, ofegueu la ceba i el porros, tallats a la juliana.

Mentrestant, en una cassola amb aigua, obriu els musclos. Quan estiguin oberts, traieu-los la clova i reserveu els musclos per una banda i l'aigua dels musclos per l'altra.

Per fer la crema, peleu i lamineu la patata amb ganivet, afegiu-la a l'ofegat de ceba i porro i sofregiu-ho tot junt durant un minut. Després, afegiu-hi l'aigua dels musclos i una mica més d'aigua i deixeu-ho bullir durant 20 minuts. Passat aquest temps, tritureu-ho amb la batedora i reserveu-ho.

A continuació, en un cassó amb aigua escaldeu alhora les herbes desfullades (cerfull, porradell i alfàbrega), refredeu-les en un bol amb aigua i gel, reserveu-ne unes quantes de cada per a l'emplatat, tritureu la resta amb la batedora amb una mica de l'aigua freda amb gel i coleu-ho.

Tot seguit, barregeu la crema de porros amb el triturat d'herbes, passeu-ho pel colador xinès i deixeu-ho refredar a la nevera durant un parell d'hores.

Finalment, piqueu la poma verda ben petita amb pell, peleu el cogombre i piqueu-lo, barregeu-ho tot amb els musclos i amaniu-los amb oli d'oliva verge i una mica de pebre.

I ja per acabar, poseu els musclos al centre del plat, guarniu-ho amb les fulles d'herbes que havíeu reservat i serviu la crema amb una gerreta al costat.