Crema d'espàrrecs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els espàrrecs tenen poques calories i són rics en vitamines, minerals i, sobretot, potassi. Tenen certes propietats diürètiques.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 patata
2 ossos de pernil
1 got de vi blanc
1 gra d'all
50 g de pinyons
4 o 5 tomàquets secs
una llesca de pa
un manat d'espàrrecs
PREPARACIÓ
- Posem dins de l'olla de pressió 3 litres d'aigua amb els ossos de pernil, prèviament ben rentats. Ho coem uns 50 minuts per fer-ne un brou.
- En una paella sense oli, hi torrem els pinyons. Els reservem.
- A la mateixa paella, hidratem el tomàquet sec amb oli i un gra d'all. No s'ha d'arribar a fregir.
- Pelem els espàrrecs i els hi tallem la part posterior. Pelem també la patata.
- En una paella saltem els espàrrecs i la patata amb una mica d'oli. Hi afegim vi blanc per evaporar sucres.
- Colem el brou de pernil, el deixem refredar i el desgreixem.
- Bullim la patata i els espàrrecs dins el brou de pernil durant 25 minuts.
- Ho triturem amb la batedora.
- Traiem el tomàquet sec i l'all i posem aquesta paella a foc molt viu. Un cop calent hi fregim el pa tallat a daus petits.
- Muntem la crema amb el tomàquet, els pinyons, el pa i la menta picada per sobre.