Crema d'espàrrecs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els espàrrecs tenen poques calories i són rics en vitamines, minerals i, sobretot, potassi. Tenen certes propietats diürètiques.

INGREDIENTS

  • 1 patata

    2 ossos de pernil

    1 got de vi blanc

    1 gra d'all

    50 g de pinyons

    4 o 5 tomàquets secs

    una llesca de pa

    un manat d'espàrrecs

PREPARACIÓ

Posem dins de l'olla de pressió 3 litres d'aigua amb els ossos de pernil, prèviament ben rentats. Ho coem uns 50 minuts per fer-ne un brou.

En una paella sense oli, hi torrem els pinyons. Els reservem. 

A la mateixa paella, hidratem el tomàquet sec amb oli i un gra d'all. No s'ha d'arribar a fregir. 

Pelem els espàrrecs i els hi tallem la part posterior. Pelem també la patata.

En una paella saltem els espàrrecs i la patata amb una mica d'oli. Hi afegim vi blanc per evaporar sucres.

Colem el brou de pernil, el deixem refredar i el desgreixem.

Bullim la patata i els espàrrecs dins el brou de pernil durant 25 minuts.

Ho triturem amb la batedora.

Traiem el tomàquet sec i l'all i posem aquesta paella a foc molt viu. Un cop calent hi fregim el pa tallat a daus petits.

Muntem la crema amb el tomàquet, els pinyons, el pa i la menta picada per sobre.