Crema de prunes borratxes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La fruita seca, com les prunes, són aliments interessants per enriquir preparacions, ja que contenen una gran concentració d'energia, sucres, vitamines, minerals i fibra.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    8 rovells

    700 g de llet fresca

    300 g de pruna vermella

    got de moscatell

    suc de mitja llimona

    100g de sucre panela

    30g de maizena

    fulles  de menta

    15 carquinyolis

    50g prunes seques

    anís

PREPARACIÓ

  1. Traiem els pinyols de 300 g de prunes. Les tallem i les posem en un bol.
  2. Posem les prunes trossejades amb 50 g de sucre panela i unes gotes de suc de llimona en un pot al foc. Ho deixarem suant a foc baix durant 20 minuts.
  3. Posem en un bol 50 g de prunes seques tallades per a macedònia amb moscatell i anís.
  4. Separem els rovells de les clares de 8 ous. Guardem les clares en un tàper per a una altra recepta i posem els rovells en un bol.
  5. Blanquegem els rovells amb 50 g de sucre panela. És a dir, ho batem tot plegat fins que l'ou ens canviï de color.
  6. Afegim a les prunes que tenim al foc un raig de moscatell i seguim a foc baix
  7. Reservem 700 g de llet fresca. D'aquests 700 g n'apartem una tasseta. La resta, la posem a escalfar en un pot.
  8. Desfem 30 g de maizena a la llet freda que tenim reservada a la tasseta.
  9. Afegim al pot de la llet la meitat de la compota i remenem.
  10. Afegim els rovells blanquejats al pot a poc a poc i mentrestant, anem remenant.
  11. Hi afegim la maizena desfeta amb la llet i remenem fins que lligui.
  12. Omplim els pots individuals on servirem la crema. Un cop temperats els deixarem a la nevera durant 30 minuts.
  13. Posem a la picadora 15 carquinyolis i els piquem.
  14. Traiem els pots amb la crema de la nevera i hi afegim la compota per sobre, la pruna borratxa, els carquinyolis en pols i unes fulles tallades de menta.