Rotllets de pollastre amb prunes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Si traiem la pell al pollastre, és una de les carns més lleugeres i pobres en greix que trobarem.

INGREDIENTS

  • 4 cuixes de pollastre desossades
  • 2 cebes
  • 1 carbassó
  • 20 prunes sense pinyol
  • 2 rovells d'ou
  • 1 l de brou de pollastre
  • 100 g de pinyons
  • una estrelleta d'anís
  • mig canonet de canyella
  • ratlladura de nou moscada
  • sal
  • oli verge extra d'oliva
  • una cullerada de mantega
  • pebre blanc
  • farigola

PREPARACIÓ

1. Tallem la ceba a trossos ben petits. Els posem al foc amb un raig d'oli verge extra i una cullerada de mantega. Quan comenci a enrossir-se, hi afegirem el carbassó pelat i tallat molt petit. Ho deixem uns 3 o 4 minuts fins que veiem que perd la força el carbassó.



2. A foc lent, hi afegim els 2 rovells d'ou i no ho deixem de remenar amb una cullera de fusta. Hi tirem la meitat de les prunes (10), tallades ben petites. Ho salpebrem.



3. Posem les 4 cuixes amb la pell a sota i les farcim. Les enrotllem i les lliguem amb un cordill.



4. En una paella els marcarem per cada cantó i hi afegirem el brou, la resta de les prunes, les espècies... i ho deixarem que faci xup xup durant 10 minuts.



5. Ho rectifiquem de sal i pebre. Deslliguem els rotllets i els tallem a rodanxes. Per servir-ho fem un llit amb el brou de prunes i pinyons i a sobre, hi posem el pollastre i unes quantes fulles de farigola.