Coca cruixent amb seitons i oli d'espècies

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Singla
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Talaia Mar, Barcelona

INGREDIENTS

  • 15 seitons
  • 1/2 l d'aigua
  • 1 got de vinagre
  • sal
  • 300 g de massa de pa Per a l'oli de 5 espècies:
  • 1/2 culleradeta d'anís estrellat
  • 1 cullerada de pebre de Sechouan
  • 1 culleradeta de pebre rosa
  • 1 culleradeta de sèsam
  • 2 culleradetes de vainilla
  • 1 got d'oli de gira-sol Per a la guarnició:
  • tomàquet
  • ceba tendra
  • cibulet

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu els tomàquets sense llavor, que prèviament haureu tallat a quarts i escaldat, i poseu-los al forn a 80 graus durant 5 hores.
Mentrestant, talleu els dos filets dels seitons i poseu-los en un bol juntament amb aigua, vinagre i sal, i deixeu-los marinar durant 8 hores. Després poseu-los en una plata amb oli. Per fer l'oli d'espècies, poseu el pebre rosa, el sèsam, el pebre de Sechouan, l'anís estrellat, la vainilla i l'oli de gira-sol en un got mesclador i tritureu-ho. Per fer la coca de seitons, primer estireu la massa de pa i talleu-ne 4 rectangles. Poseu-los al forn a 180 graus durant 5 minuts. A continuació, marqueu les cebes tendres, que prèviament haureu escaldat, en una paella amb oli d'oliva. I ja per acabar, piqueu el cibulet. Tot seguit, poseu els rectangles de pa en un plat i afegiu-hi les cebes tendres i els tomàquets al damunt. Finalment, incorporeu-hi els seitons, el cibulet i l'oli d'espècies.