Coca amb carbassó i formatge
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xevi Ramon
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El rebost de la Juliette, Vilassar de Mar
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per a la base:
- 250 g farina de força
- 6 g de sal
- 1 g de llevat
- 50 g oli oliva verge extra
- 1 g farina de Malta
- 95 g aigua
- Per al muntatge d'una coca:
- 1 carbassó
- 1 pera Conference
- 40 g de formatge brie
- oli d'oliva
- sal i pebre
- 15 g de sucre
- 15 g de mantega
PREPARACIÓ
Per començar, preescalfeu el forn a 140 graus.
Per fer la massa, poseu en un bol la farina, la sal, el llevat, la farina de Malta, l'oli d'oliva, i 2/3 de l'aigua i amasseu-ho manualment, mentre hi aneu afegint la resta d'aigua segons es vagi absorbint. Seguidament, deixeu reposar la massa a la nevera durant dues hores. Passat aquest temps, dividiu la massa en porcions de 30 grams, doneu-los forma de panet allargat, colloqueu les porcions d'uns d'un bol amb oli, tapeu-lo amb film i deixeu-ho a la nevera 24 hores. Després, traieu les porcions del bol de l'oli, estireu-les amb un corró, i poseu-les dins els motlles de 6x10 cm.
A continuació, talleu mig carbassó a la mandolina en làmines molt fines, colloqueu 4 làmines sobre cada coca, amaniu-la amb oli, sal i pebre, colloqueu els motlles de coca en una reixeta a mitja alçada del forn i deixeu-ho coure durant 12 minuts aproximadament.
Mentrestant, peleu la pera, talleu-la a daus, poseu-la en una paella al foc juntament amb la mantega i el sucre i deixeu-la caramellitzar a foc baix.
Tot seguit, traieu la coca del motlle i continueu la cocció al forn, ara fora del motlle, durant 12 minuts més.
Finalment, traieu la coca del forn, poseu-hi la pera caramellitzada a sobre i un tall de formatge brie i deixeu-ho refredar.
I ja per acabar, emplateu la coca.
Per fer la massa, poseu en un bol la farina, la sal, el llevat, la farina de Malta, l'oli d'oliva, i 2/3 de l'aigua i amasseu-ho manualment, mentre hi aneu afegint la resta d'aigua segons es vagi absorbint. Seguidament, deixeu reposar la massa a la nevera durant dues hores. Passat aquest temps, dividiu la massa en porcions de 30 grams, doneu-los forma de panet allargat, colloqueu les porcions d'uns d'un bol amb oli, tapeu-lo amb film i deixeu-ho a la nevera 24 hores. Després, traieu les porcions del bol de l'oli, estireu-les amb un corró, i poseu-les dins els motlles de 6x10 cm.
A continuació, talleu mig carbassó a la mandolina en làmines molt fines, colloqueu 4 làmines sobre cada coca, amaniu-la amb oli, sal i pebre, colloqueu els motlles de coca en una reixeta a mitja alçada del forn i deixeu-ho coure durant 12 minuts aproximadament.
Mentrestant, peleu la pera, talleu-la a daus, poseu-la en una paella al foc juntament amb la mantega i el sucre i deixeu-la caramellitzar a foc baix.
Tot seguit, traieu la coca del motlle i continueu la cocció al forn, ara fora del motlle, durant 12 minuts més.
Finalment, traieu la coca del forn, poseu-hi la pera caramellitzada a sobre i un tall de formatge brie i deixeu-ho refredar.
I ja per acabar, emplateu la coca.