Braç de gitano de gerds

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els gerds aporten una quantitat considerable de vitamina C, flavonoides i folats, tots amb un gran poder antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A  4 PERSONES

     

    Per a la massa

    100 g farina fluixa

    60 g de sucre

    4 ous

    1 llima

    Un polsim de sal

      

    Per a la mousse de formatge i el farcit

     1 safata de gerds

     2 rovells d'ou

    3 fulles de gelatina

    1 beina de vainilla

    1 llima

    250 g de nata

    250 ml de crema de formatge

    100 ml de llet sencera

    70 g de sucre

    10 fulles de menta fresca

    Sucre llustre

PREPARACIÓ

  1. Separem clares i rovells de 3 ous en un bol. Reservem les clares.
  2. Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques i hi afegim un ou, 30 g de sucre (1,5 cullerades) i  la ratlladura de la pell de mitja llima.
  3. Tamisem 100 g de farina fluixa i l'afegim al bol amb els rovells. Ho barregem.
  4. Muntem amb les varetes elèctriques les 3 clares reservades  amb un pols de sal.  Hi afegim a poc a poc 30 g de sucre.
  5. Afegim les clares muntades a la barreja dels rovells i farina. Ho barregem amb una llengua i ho passem a una mànega pastissera.
  6. Posem paper sulfurat a una safata de forn i disposem la massa fent línies paral·leles. Les allisem amb una espàtula i les enfornem a 220º durant 5 minuts.
  7. Traiem la massa del forn, la posem a sobre d'un drap humit i l'enrotllem amb el drap. La deixem reposar i refredar durant 30 min.
  8. Separem clares i rovells de 2 ous. Batem els dos rovells amb varetes manuals i els reservem.
  9. Hidratem 3 làmines de gelatina en un plat.
  10. Escalfem en un pot 100 ml de llet, i hi afegim 70 g de sucre i 1 beina de vainilla. Quan arrenqui el bull, retirem el pot del foc i aboquem els rovells reservats tot remenant-ho amb les varetes.
  11. Tornem a posar al foc la barreja d'ous i llet sense deixar de remenar.
  12. Afegim les làmines de gelatina al pot de la llet amb ous i ho remenem.
  13. Passem la crema a un tàper  i la filmem a pell. La deixem refredar.
  14. Posem en un bol metàl·lic que estigui fred 250 ml de nata, 250 g de crema de formatge i  ho mig muntem amb les varetes elèctriques.
  15. Afegim la crema reservada i la barregem amb el formatge i la nata a mig muntar. Ho passem a una mànega i la deixem 30 minuts a la nevera.
  16. Estirem la base a la fusta, i amb la mànega estenem el farcit tot afegint-hi els gerds.
  17. Tornem a enrotllat el braç de gitano.
  18. Ho servim afegint-hi sucre llustre, la ratlladura de mitja llima i unes fulles de menta.  
Anar al contingut