Braç de gitano de gerds
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els gerds aporten una quantitat considerable de vitamina C, flavonoides i folats, tots amb un gran poder antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per a la massa
100 g farina fluixa
60 g de sucre
4 ous
1 llima
Un polsim de sal
Per a la mousse de formatge i el farcit
1 safata de gerds
2 rovells d'ou
3 fulles de gelatina
1 beina de vainilla
1 llima
250 g de nata
250 ml de crema de formatge
100 ml de llet sencera
70 g de sucre
10 fulles de menta fresca
Sucre llustre
PREPARACIÓ
- Separem clares i rovells de 3 ous en un bol. Reservem les clares.
- Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques i hi afegim un ou, 30 g de sucre (1,5 cullerades) i la ratlladura de la pell de mitja llima.
- Tamisem 100 g de farina fluixa i l'afegim al bol amb els rovells. Ho barregem.
- Muntem amb les varetes elèctriques les 3 clares reservades amb un pols de sal. Hi afegim a poc a poc 30 g de sucre.
- Afegim les clares muntades a la barreja dels rovells i farina. Ho barregem amb una llengua i ho passem a una mànega pastissera.
- Posem paper sulfurat a una safata de forn i disposem la massa fent línies paral·leles. Les allisem amb una espàtula i les enfornem a 220º durant 5 minuts.
- Traiem la massa del forn, la posem a sobre d'un drap humit i l'enrotllem amb el drap. La deixem reposar i refredar durant 30 min.
- Separem clares i rovells de 2 ous. Batem els dos rovells amb varetes manuals i els reservem.
- Hidratem 3 làmines de gelatina en un plat.
- Escalfem en un pot 100 ml de llet, i hi afegim 70 g de sucre i 1 beina de vainilla. Quan arrenqui el bull, retirem el pot del foc i aboquem els rovells reservats tot remenant-ho amb les varetes.
- Tornem a posar al foc la barreja d'ous i llet sense deixar de remenar.
- Afegim les làmines de gelatina al pot de la llet amb ous i ho remenem.
- Passem la crema a un tàper i la filmem a pell. La deixem refredar.
- Posem en un bol metàl·lic que estigui fred 250 ml de nata, 250 g de crema de formatge i ho mig muntem amb les varetes elèctriques.
- Afegim la crema reservada i la barregem amb el formatge i la nata a mig muntar. Ho passem a una mànega i la deixem 30 minuts a la nevera.
- Estirem la base a la fusta, i amb la mànega estenem el farcit tot afegint-hi els gerds.
- Tornem a enrotllat el braç de gitano.
- Ho servim afegint-hi sucre llustre, la ratlladura de mitja llima i unes fulles de menta.