Bacallà amb verduretes cruixents

INGREDIENTS

  • 4 lloms de bacallà fresc d'uns 150 gr.
  • 40 gr. de pebrot vermell
  • 40 gr. de ceba
  • 40 gr. de pastanaga
  • 40 gr. de carbassó
  • 40 gr. albergínia
  • Julivert
  • Farina
  • Oli
  • Sal

PREPARACIÓ

1. Posem oli en una paella. Quan sigui ben calent hi afegim el bacallà per la part de la pell. Un cop estigui ben torrada retirem el bacallà i el posem en un paper absorbent. Podem acabar de coure el bacallà al vapor o al forn, uns 6 o 7 minuts. Abans de treure'l hem de comprovar que estigui al punt.



2. Com que es tracta d'un peix tou i suau, l'acompanyarem amb un cruixent de verduretes. Hem de tallar-les en una juliana ben prima i llarga. Les passem per farina i les espolsem per treure'n la sobrant. Ho podem fer posant-les en un colador i sacsejant-les. És important enfarinar just abans de fregir.



3. Posem un cassó amb oli abundant. Quan sigui ben calent, a uns 180º, hi afegim les verduretes fins que quedin ben cruixents.



4. Les posem sobre paper absorbent i les salem tot seguit.



5. Les servim en un plat a sobre del bacallà. Podem guarnir amb unes fulletes de julivert fresc o cruixent, igual que les verdures.



Bon profit!