Arròs de verdura de temporada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Antoni Rubies
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Antoni Rubies

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 360 g d'arròs rodó
  • 1 ceba de Figueres
  • 2 tomates petites
  • 100 g de cep
  • Verdures de temporada:
  • mini pastanagues
  • patates
  • fulles d'espinacs
  • col
  • 2 carxofes
  • penques de bledes
  • 4 alls tendres
  • gingebre
  • 1 litre de brou de verdures lleuger
  • oli d'oliva extra verge
  • sal i pebre
  • julivert
  • Per a la picada:
  • oli verge extra
  • 1 all

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola plana amb oli d'oliva, poseu a estovar la ceba picada durant uns minuts. Seguidament, afegiu-hi la tomata ratllada i deixeu-ho sofregir tot junt.

Mentrestant, talleu les verdures a tires i /o bastons; comenceu per les patates i les pastanagues. Quan estiguin tallades, afegiu-les a la cassola, continueu tallant els alls tendres, la col i les carxofes i afegiu-les també a la cassola, quan estiguin totes tallades.

Quan el sofregit ja estigui cuit, afegiu la meitat dels ceps tallats a daus i el brou (dues parts de brou per una d'arròs) i deixeu-ho coure uns 3 minuts.

A continuació, poseu-hi l'arròs i coeu-ho uns 8 minuts. Després, talleu amb les mans les fulles d'espinacs i les penques de les bledes, afegiu-les a la cassola, juntament amb l'altra meitat de ceps, tallats a daus, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure al forn durant 15 minuts.

Per fer picada, poseu l'all i l'oli d'oliva en un got de pímer i tritureu-ho.

Tot seguit, piqueu les fulles de julivert i ratlleu el gingebre amb un ratllador.

Finalment, per acabar l'arròs, afegiu-hi unes gotetes de picada d'all, el gingebre ratllat i una mica del julivert picat.

I ja per acabar, podeu servir l'arròs emplatat o en la mateixa cassola.