Arròs amb llenties

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    +Obre

    L'arròs i les llenties són aliments feculents, rics en hidrats de carboni de lenta assimilació, que ens donen energia de llarga durada.

INGREDIENTS

  • 150 g de llenties cuites

    300 g d'arròs

    5 escalunyes

    alfàbrega

    farigola

    1 all

    1 cullerada de sumac

    2 cebes tendres

    vinagre de xerès

    oli OVE

    sal

PREPARACIÓ

  1. Rentem l'arròs tres cops.
  2. Laminem un all i el posem a ballar en un cassó amb una mica d'oli.
  3. Al mateix cassó enrossim l'arròs amb una mica d'oli, a foc molt viu, durant 2 minuts. Hi afegim aigua i ho salem. Tot seguit ho tornem a posar al foc 13 minuts, però aquest cop al mínim. Finalment, ho deixem reposar, tapat, 5 minuts més.
  4. Pelem les escalunyes i les tallem a la juliana.
  5. Enrossim les escalunyes. Quan estiguin rosses hi afegim una mica de vinagre de xerès i una cullerada de sumac. Ho reservem.
  6. Tallem la ceba tendra, una part de l'alfàbrega i desfullem la farigola.
  7. Barregem la ceba tendra, l'alfàbrega i la farigola amb les llenties cuites i ho saltem.
  8. Hi afegim l'arròs, les escalunyes, la resta de l'alfàbrega, la farigola i el sumac.