Amanida niçarda

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas amb Maria Fernández Vidal
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els ous són una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, ja que tenen tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessita. Se'n poden menjar 3 o 4 a la setmana.

INGREDIENTS

  • 300 g de tonyina fresca
  • oli d'oliva verge extra (DOP Terra Alta)
  • una patata red pontiac
  • 250 g de mongeta tendra perona
  • vinagre de xerès
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba morada
  • 1 enciam llarg
  • 4 ous durs
  • 8 anxoves
  • olives de Kalamata
  • una fulla de llorer
  • una branqueta de romaní
  •  

PREPARACIÓ

1.- En un pot al foc, hi confitem la tonyina fresca amb una branqueta de romaní.
2.- En un altre pot, hi bullim la patata tallada a daus durant uns 15 minuts i després hi tirem la mongeta tendra i deixem que tot plegat bulli 7 minuts més. Ho traiem del foc i ho refredem amb aigua i glaçons.
3.- Pelem el pebrot i el tallem a la juliana. Pelem la ceba morada i la tallem també a la juliana. Pelem els ous durs i en fem grills, de cada ou n'han de sortir quatre.
4.- Servim l'amanida posant les fulles, la tonyina fresca, la mongeta tendra, el pebrot, la ceba, els ous durs, les anxoves, les olives... tot amanit amb una mica de sal, oli i el vinagre de xerès.