Amanida de navalles i xiitake amb escabetx de cervesa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Anna Tengo
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Can Major, Montmeló
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els mol·luscs com les navalles són una bona font de ferro, ideals per a millorar l'anèmia ferropènica.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 8 navalles
  • 500 g de xiitake de botó
  • 25 g de gingebre
  • 1/2 carbassó
  • 100 g de mongetes del cuc
  • 2 cebes vigatanes
  • 2 patates
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • 100 ml de cervesa d'espelta
  • 15 ml de salsa de soja
  • 10 ml de vinagre de poma
  • 4 branques de cibulet
  • sal en escates
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, purgueu les navalles en un bol amb aigua i sal.

Mentrestant, peleu i talleu el gingebre a daus i en una paella amb oli deixeu-lo confitar a foc baix 2 minuts.

Seguidament, bulliu les patates amb pell, amb aigua freda i sal. Quan estiguin cuites, refredeu les navalles i les patates a la nevera.

Encara a foc baix, introduïu en l'oli amb gingebre els xiitake nets, la cervesa i el vinagre de poma i deixeu-ho reduir fins a la meitat. Després, afegiu-hi la salsa de soja, deixeu-ho coure tres minuts més i reserveu-ho.

A continuació, talleu les verdures; el carbassó sense pelar, a daus, i les mongetes, a talls petits, aparteu la paella dels xiitakes del foc i afegiu-hi en cru el carbassó i les mongetes.

Tot seguit, traieu de la nevera les patates, peleu-les, talleu-les a rodelles, talleu la ceba a juliana i reserveu-ho.

Finalment, traieu de la nevera les navalles, obriu-les en una paella amb una mica d'oli, traieu-los la clova i reserveu-les.

I ja per acabar, poseu les patates a la base del plat, afegiu-hi al damunt les navalles, napeu-ho amb l'escabetx de shitakes, al cim, poseu-hi una ceba tallada a juliana, en cru, i una mica de cibulet picat i afegiu-hi una mica d'escates de sal.

Si us ho heu d'endur en carmanyola, manteniu la mateixa disposició que la del plat.