Albergínies farcides

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Aquesta és una preparació molt rica en proteïnes d'alta qualitat, a més, la carn de vedella i de porc són riques en ferro i en vitamines del grup B, nutrients que ajuden a la formació i manteniment dels glòbuls vermells.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 albergínies   

    250 g de carn de vedella   picada

    150 g de  botifarra    

    3 cullerades de samfaina en conserva  

    2 grans d'all 

    un grapat d'avellanes 

    pebre negre

    un raig de vi ranci

    formatge parmesà  

    julivert

    oli OVE

    sal

    aigua mineral

     

PREPARACIÓ

  1. Tallem 2 albergínies pel mig, hi fem talls creuats i les posem en un tàper amb una dissolució d'aigua mineral i sal (50g/l), durant 30 minuts.
  2. Desfem una botifarra de 150 g i la posem en un bol.  Hi afegim 250 g de carn picada de vedella, sal, pebre negre i ho barregem tot.
  3. Posem al foc una paella amb oli OVE, hi freguem un all aixafat i hi rostim la barreja de carns.
  4. Hi afegim un raig de vi ranci i en deixem evaporar l'alcohol.
  5. Traiem la samfaina en conserva de la nevera i n'afegim 3 cullerades a la carn. Ho deixem coure tot durant 5 minuts i ho reservem.
  6. Traiem les albergínies de la dissolució, les eixuguem amb paper absorbent, hi afegim sal, pebre negre i un raig d'oli OVE  i les posem a una safata de forn sobre paper sulfurat. Les enfornem a 220º, durant 15 minuts.
  7. Omplim les albergínies amb el farciment i hi ratllem parmesà pel damunt.
  8. Les tornem a enfornar 5 minuts més a la mateixa temperatura.
  9. Piquem al morter un grapat d'avellanes.
  10. Traiem les albergínies del forn i les servim en un plat afegint-hi la picada i julivert trinxat per sobre.