Albergínies farcides
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta és una preparació molt rica en proteïnes d'alta qualitat, a més, la carn de vedella i de porc són riques en ferro i en vitamines del grup B, nutrients que ajuden a la formació i manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 albergínies
250 g de carn de vedella picada
150 g de botifarra
3 cullerades de samfaina en conserva
2 grans d'all
un grapat d'avellanes
pebre negre
un raig de vi ranci
formatge parmesà
julivert
oli OVE
sal
aigua mineral
PREPARACIÓ
- Tallem 2 albergínies pel mig, hi fem talls creuats i les posem en un tàper amb una dissolució d'aigua mineral i sal (50g/l), durant 30 minuts.
- Desfem una botifarra de 150 g i la posem en un bol. Hi afegim 250 g de carn picada de vedella, sal, pebre negre i ho barregem tot.
- Posem al foc una paella amb oli OVE, hi freguem un all aixafat i hi rostim la barreja de carns.
- Hi afegim un raig de vi ranci i en deixem evaporar l'alcohol.
- Traiem la samfaina en conserva de la nevera i n'afegim 3 cullerades a la carn. Ho deixem coure tot durant 5 minuts i ho reservem.
- Traiem les albergínies de la dissolució, les eixuguem amb paper absorbent, hi afegim sal, pebre negre i un raig d'oli OVE i les posem a una safata de forn sobre paper sulfurat. Les enfornem a 220º, durant 15 minuts.
- Omplim les albergínies amb el farciment i hi ratllem parmesà pel damunt.
- Les tornem a enfornar 5 minuts més a la mateixa temperatura.
- Piquem al morter un grapat d'avellanes.
- Traiem les albergínies del forn i les servim en un plat afegint-hi la picada i julivert trinxat per sobre.