Albergínies al forn

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Per aprofitar tota la fibra de l'albergínia, millor si la consumim amb pell.

INGREDIENTS

  • 4 albergínies
  • vinagre d'arròs
  • ratafia
  • salsa de soja
  • all negre
  • oli de sèsam
  • gingebre
  • sèsam torrat
  • cibulet
  • pebre vermell dolç fumat
  • oli d'oliva verge extra
  • sal

PREPARACIÓ

1. Tallem les albergínies pel mig. Fem uns petits talls –amb la punta del ganivet– a la polpa.



2. Quatre meitats les deixarem cobertes d'aigua i sal. Les altres quatre, les posarem al forn amb sal i un raig d'oli a 180 graus, durant 10 minuts.



3. Al cap dels 10 minuts, retirem la polpa amb una cullera. Posem la polpa en un pot de túrmix, amb tota la cabeça d'alls negres a dins. Hi afegim una cullerada d'oli de sèsam, una cullerada de gingebre ratllat, dues cullerades de soja i una cullerada de vinagre d'arròs. Ho triturem tot amb la batedora.



4. Traiem les albergínies que tenim dins l'aigua i les eixuguem. Hi tirem una mica de pebre vermell dolç fumat, oli i sal per sobre.



5. Posem les albergínies al forn, 8 minuts a 180 graus.



6. Les polpes que hem passat pel túrmix, les posem dins una mànega pastissera.



7. Traiem l'albergínia del forn i, amb l'ajuda de la mànega, ho cobrim amb la polpa.



8. Hi tirem una mica de sèsam torrat per sobre i ho tornem a posar al forn durant 5 minuts.



9. Ho retirem i hi tirem el cibulet tallat per sobre.