"Teixint cohesió social a Salt", de "Latituds", i "Feliç mil aniversari", finalistes als Premis Rahola

L'equip del programa "Latituds" de Televisió de Catalunya, pel documental "Teixint cohesió social a Salt", de Josep Nogueroles, i els autors de "Feliç mil aniversari", David Gimbernat i Pere Soles, emès al "Sense ficció", han estat escollits finalistes de la VIII edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, en la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu de televisió. Els Premis Carles Rahola es fallaran el pròxim dijous, dia 23.

L'equip del programa "Latituds", amb el documental "Teixint cohesió social" emès al 33, ha estat escollit finalista perquè mostra una realitat contrastada que qüestiona els estereotips de la vila de Salt. "Feliç mil aniversari", un treball sobre el convent de Sant Daniel, per la seva narrativa efectiva i perquè divulga una realitat a la qual no és fàcil accedir.

El nom dels guanyadors, i també dels membres del jurat, es publicarà durant l'acte de lliurament dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que tindrà lloc el dijous 23 de febrer, a les 8 del vespre, a l'Auditori de Girona.


"Teixint cohesió social a Salt"


Salt és una petita ciutat gironina, barreja de cultures i de nacionalitats, que pateix l'estigma de ser conflictiva, estigma alimentat per 
alguns mitjans de comunicació.  Les entitats socials i associacions del poble aconsegueixen, però, trencar aquest estigma i preservar la convivència i la cohesió social. Els Marrecs de Salt, la colla castellera de la ciutat, o Idem, una associació catalanomarroquina, promouen la integració dels nouvinguts i l'intercanvi cultural. 
Al documental es pot veure també la feina que fa la fundació Ser.gi, una agrupació molt arrelada a les comarques gironines que forma i acompanya joves de famílies en situació econòmica precària. Molts d'aquests joves són acabats d'arribar i estan desubicats. El contacte amb aquesta entitat els facilita la integració en el nou entorn. 

"Feliç mil aniversari"


El documental "Feliç mil aniversari", rodat íntegrament al monestir de Sant Daniel, s'endinsa en el més profund de les motivacions i la vida íntima de les monges d'un convent en ple segle XXI, alhora que explica la història mil·lenària d'un monestir que tot i haver obert les portes a la revolució informàtica, ha conservat les essències primordials. Una aposta per una forma de convivència que pot semblar poc habitual, però que vista de prop descobreix una comunitat que no es mostra gaire diferent a la resta de la societat, amb els seus dubtes, les seves certeses i amb les seves pors, enveges, il·lusions, projectes, decepcions i alegries.


Dirigit per Pere Soles i David Gimbernat, "Sense ficció" va estrenar "Feliç mil aniversari" el 8 de febrer del 2016, una producció de DDM Visual amb la col·laboració de TV3.

Projecció del documental "My friend" i debat amb Carles Prats, de TV3, a la Setmana dels Rahola.


Els Premis Premis Carles Rahola de Comunicació Local van precedits per un intens programa d'actes oberts a tothom, la Setmana dels Rahola que, en aquesta edició, se centra en la política i on es podrà veure el documental "My friend". Aquest treball, dirigit per Carles Prats i Paulí Subirà, que mostra el drama dels refugiats que arriben a Europa i la feina que fan els voluntaris de les onegés per ajudar-los davant la inacció dels governs, es podrà veure el dimarts 21 de febrer, a les 18.00. Després de la projecció, hi haurà una tertúlia que comptarà amb l'assistència de Carles Prats, codirector del treball i presentador del "Telenotícies migdia" de TV3. La projecció i tertúlia posterior tindran lloc a l'Auditori Gran de la Biblioteca Carles Rahola de Girona.

 

www.tv3.cat

Anar al contingut