Nova programació de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació per la crisi del coronavirus

A partir de demà dilluns, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació unificaran la seva programació, per tal de garantir la informació sobre l'actualitat de la crisi del coronavirus. Així mateix, iCat i Catalunya Música oferiran continguts enregistrats de caràcter cultural. Aquestes mesures també pretenen garantir la seguretat dels professionals de les emissores.

Catalunya Ràdio concentrarà els recursos de les quatre emissores per prioritzar el servei públic i garantir la informació, i alhora prevenir el contagi del coronavirus entre els professionals. Des d'aquest dilluns, 16 de març, s'unificaran les antenes de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. Aquesta mesura s'afegeix a la modificació de la programació d'iCat i Catalunya Música, aturant l'activitat en directe i posant en funcionament una programació enregistrada a les dues emissores musicals que també conté contingut cultural. La prioritat dels canvis de programació al Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio (Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, iCat i Catalunya Música) és blindar el servei públic i preservar els professionals seguint les consignes donades per les autoritats per la crisi del coronavirus.

Des d'aquest 16 de març, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació es converteixen en un única antena per concentrar tot l'esforç dels serveis informatius. Queden anul·lats els processos de producció relacionats amb iCat i Catalunya Música. Els recursos es concentraran en Catalunya Ràdio i Catalunya Informació en emissió conjunta, i en tot moment s'actuarà amb el criteri de prevenció del contagi entre els treballadors.

Catalunya Ràdio anul·la els processos de producció relacionats amb els seus programes no diaris, de la graella digital i els que s'emeten gravats en qualsevol format. Els recursos es prioritzen a la nova programació de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació en emissió conjunta amb motiu d'aquesta pandèmia.

Des d'aquest dilluns també s'evitaran els concursos per antena, ja que suposa que els oients hagin de venir a l'emissora a buscar els premis. Aquesta decisió que s'afegeix a la ja adoptada de suspendre les sortides de programes amb públic, les visites escolars a l'emissora i els grups d'oients a l'estudi 1 (Catalunya Ràdio) i l'estudi 2 (iCat).
 

Servei públic i informació

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació en emissió conjunta mentre duri la crisi del coronavirus preservant els butlletins horaris sempre que no s'emeti en el format habitual de Catalunya Informació. En aquest cas, prevaldran els titulars tradicionals de Catalunya Informació. La prioritat absoluta per sobre de totes és garantir a la ciutadania la informació imprescindible relacionada amb aquesta crisi.

Cada compareixença de les autoritats sanitàries o d'ordre públic de la Generalitat o del govern espanyol es podran seguir sempre per antena, ja que la voluntat és preservar una programació de 24 hores en directe.

Les emissores de Catalunya Ràdio no abandonaran l'entreteniment ni els continguts culturals en un moment en què tot el país viu des de casa la situació actual. Amb les escoles i universitats tancades, la voluntat de la ràdio pública és combinar la informació de servei amb entreteniment de qualitat i continguts per a tots els públics. El fil conductor entre tots els programes en directe serà la participació dels oients pels canals: telèfon, correu, xarxes socials i missatgeria instantània. En aquest sentit, s'ha activat el canal de Catalunya Ràdio a Telegram en format informatiu, dedicat exclusivament a la crisi del coronavirus.


Nova graella de Catalunya Ràdio

- 06:00 a 13:00. "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas

- 13:00 a 14:00. "Popap especial coronavirus", amb Mariola Dinarès

- 14:00 a 17:00. "Catalunya migdia", amb Òscar Fernández i Empar Moliner

- 17:00 a 20:00. "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia i els serveis informatius

- 20:00 a 22:00. "Catalunya nit, primera part", amb Kílian Sebrià

- 22:00 a 00:00. "Catalunya nit, segona part", amb Laura Rosel


- 00:00 a 03:00. "La nit dels ignorants 3.0", amb Xavier Solà

- 03:00 a 06:00. Blocs de Catalunya Informació

 

"El Matí de Catalunya Ràdio" està dedicat històricament al servei públic, i a partir d'aquest dilluns accentuarà encara més aquesta vocació amb Mònica Terribas. Desapareix l'hora final dedicada al concurs i l'humor, amb Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee.

"Popap" es farà gairebé íntegrament en teletreball a partir de dimarts. Mariola Dinarès, des de casa seva, organitzarà l'equip del programa utilitzant les eines tecnològiques a l'abast per fer teletreball i emetre des de fora de l'emissora. El "Popap" desenvoluparà tutorials per acompanyar de manera digital els ciutadans confinats a casa.

"Catalunya migdia" allarga una hora, fins a les 17.00, assumint que en aquella franja horària es concentren moltes de les compareixences públiques que posteriorment necessitaran d'anàlisi.

"Estat de Gràcia" en una situació d'estat d'alarma serà la part de la programació dedicada a l'entreteniment. Un company d'informatius s'incrustarà a la direcció i a la presentació del programa per garantir la informació de l'última hora. "Estat de Gràcia" guanyarà una hora i es dotarà de recursos d'altres programes en teletreball, com els tres integrants de l''APM?", els presentadors del "Tot Costa", que també es connectaran a distància, i els presentadors dels "Adolescents iCat", que també hi col·laboraran amb contingut adreçat al públic jove, que també pateix la situació. Les tres presentadores del concurs "L'apocalipsi d'El matí de Catalunya Ràdio" també s'hi podran connectar.

"Catalunya nit", amb Kílian Sebrià des de les 20.00 i fins a les 22.00, i amb Laura Rosel des de les 22.00 i fins a les 0.00. El programa guanyarà dues hores diàries. L'ampliació horària, en detriment del programa esportiu "El club de la mitjanit' de Francesc Garriga i Laia Tudel, que salta de la programació, queda consolidada fins que l'actualitat obligui a redefinir aquests canvis de graella.

"La nit dels ignorants 2.0", de Xavier Solà, jugarà aquests dies un paper rellevant. Es manté el format perquè els oients es pugin expressar telefònicament. Com sempre aquests dies, la informació segueix sent la prioritat, i els serveis informatius habilitaran la manera perquè sempre que hi hagi novetats s'expliquin a l'antena. Xavier Solà disposarà de tres hores diàries per a la participació dels oients.

 

catradio.cat

Anar al contingut