Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat
Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat

El conseller de Territori, Josep Rull, demanarà al ministre de Foment que l'Estat s'incorpori a la comissió de seguiment del Prat

El conseller també ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que descarta que les diferències entre ERC i el PDeCATsobre el cas Palau provoquin una ruptura del govern de Junts pel SÍ.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que aquesta tarda demanarà al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que l'Estat s'incorpori a la comissió de seguiment de l'aeroport del Prat i que les mesures per solucionar les cues als controls de passaport s'apliquin immediatament. Tots dos coincidiran en un acte a Montcada.

Rull ha dit que transmetrà al ministre el desig que "l'Estat s'incorpori en aquesta comissió de seguiment que plantegem. I que l'Estat entengui si vol formar part de solució o formar part del problema. Fins ara ha format part del problema i, plegats, podem formar, tots, part de la solució i, si hi ha un marcatge directe, un seguiment honest, i es proposen alternatives, estic segur que ens en podem sortir".

El conseller també ha fet aquest advertiment: "Si l'Estat volgués castigar Catalunya donant un mal servei a l'aeroport del Prat pel procés, estaríem parlant d'un nivell d'ofensa al conjunt de ciutadans que seria altíssim."

Ahir el govern espanyol es va comprometre a incorporar en el termini d'un mes entre 40 i 50 policies als controls de documentació, a més d'una quarantena de verificadors de passaports. La Generalitat, els ajuntaments de Barcelona i el Prat i la Cambra de Comerç crearan una comissió per fer un seguiment setmanal del problema. 

D'altra banda, Josep Rull ha descartat completament una ruptura del govern de Junts pel Sí a causa de les discrepàncies entre ERC i el PDeCAT sobre si l'executiu ha d'acusar Convergència en el cas Palau. Ahir els dos partits socis van votar diferent al Parlament. Però Rull ha dit, en la mateixa entrevista amb Mònica Terribas, que pel Partit Demòcrata això és un afer colateral que no farà trontollar la unitat del govern per aconseguir el seu objectiu prioritari: culminar el procés amb un referèndum.

Segons Rull, "una crisi de govern quatre o cinc mesos abans del referèndum seria impensable. No només no ens ho perdonarien ara els nostres conciutadans, sinó que els catalans del futur no ens ho perdonarien mai. No podem desaprofitar aquesta oportunitat".

Tot i això, Rull ha admès que els dos socis de govern han de decidir com apliquen la resolució d'ahir del Parlament que els demana que acusin Convergència, tenint en compte que el dia abans el govern va decidir unànimement mantenir l'estratègia de no fer l'acusació.

Segons el conseller, ara cal  "acabar de determinar en quins termes s'aplica la resolució d'ahir. Això, en la mesura que el govern va debatre i va fer un acord, el que hem de veure és en quins termes es continua endavant per part del govern. Això és el que farem, per tant, internament n'hem de parlar". 

Si voleu escoltar tota l'entrevista amb Josep Rull, cliqueu aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa cada dia, de dilluns a divendres, de les 06.00 a les 13.00.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut