Barcelona

Bustos, Fernández i l'alcaldessa de Montcada, a les portes d'anar a judici per contractar a dit una exaltcàrrec del tripartit

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya veu "indicis més que suficients" per mantenir-los la imputació per haver contractat a dit una exaltcàrrec del tripartit

RedaccióActualitzat

L'exsecretari d'organització i actual diputat del PSC, Daniel Fernández, l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, són a les portes d'anar a judici per una causa derivada del "cas Mercuri". El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) creu que hi ha "indicis més que suficients" per mantenir-los la imputació per haver "arreglat" un concurs públic per contractar a dit una exaltcàrrec del tripartit, Carmina Llumà, com a responsable d'Urbanisme de Montcada.

L'alt tribunal ha desestimat els recursos que van presentar tots quatre perquè s'arxivés el cas i confirma que hi ha prou indicis de criminalitat perquè vagin a judici. La decisió no admet recurs i, de fet, és l'últim pas abans que s'ordeni l'obertura de judici oral.

La Fiscalia Anticorrupció els demana dos anys de presó, sis d'inhabilitació per a càrrec públic per delictes com tràfic d'influències o prevaricació i més de 100.000 euros de multa. En la causa també està imputat el germà de Bustos, Francisco, exregidor d'Espai Públic de Sabadell.

Segons els investigadors, després que Bustos li telefonés, el diputat Daniel Fernández es va aprofitar de la seva influència al PSC per modificar els criteris de selecció de l'Ajuntament de Montcada i va aconseguir canviar la qualificació de Llumà de "no apta", com havia determinat una empresa de selecció, per "apta". L'alcaldessa del municipi vallesà va negar haver rebut pressions per contractar l'exaltcàrrec del tripartit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut