Imatge d'arxiu de Geli, Ros i Elena, entrant a la seu del PSC.
Imatge d'arxiu de Geli, Ros i Elena, entrant a la seu del PSC.
Barcelona

Augmenten els suports a les veus crítiques del PSC

La direcció del PSC exigeix als parlamentaris que dijous van trencar la disciplina de vot que tornin l'acta de diputats com a molt tard demà, diumenge. Geli, Elena i Ventura han insistit que no ho pensen fer. Les veus de suport a aquest diputats es multiplequen a tot el territori.

RedaccióActualitzat

La direcció del PSC exigeix als parlamentaris que dijous van trencar la disciplina de vot que tornin l'acta de diputats com a molt tard aquest diumenge. Geli, Elena i Ventura han insistit que no ho pensen fer.

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va deixar el seu escó el dia abans de la votació.

Des de tot Catalunya han augmentat els suports que reben els tres diputats socialistes. Hi ha regidors i càrrecs públics de feus tradicionalment socialistes, com el Baix Llobregat. Un històric del PSC com Raimon Obiols diu, en una carta oberta, que el vot negatiu a demanar al Congrés les competències per celebrar un referèndum va ser un error que posa en perill la unitat socialista a Catalunya.

Alguns militants amb càrrecs públics han anat més enllà i s'han donat de baixa del partit, com l'alcalde de Sant Julià de Ramis, tres regidors de Pals o el regidor i primer secretari del PSC a Móra d'Ebre.

L'exconsellera socialista Montserrat Tura, en declaracions a "El Suplement" de Catalunya Ràdio, ha dit que creu que no hi ha cap motiu perquè els tres diputats crítics del PSC que van trencar la disciplina de vot al ple del Parlament aquesta setmana entreguin l'acta de diputats. "Han estat avisant, han estat anunciant, han estat discutint, debatent, intentant situar-se, fins i tot, en l'abstenció, i no en el "no", per tant era un vot avisat. Era un vot que, per altra banda, no decantava la votació, la votació es guanyava de totes maneres. És un vot de consciència i jo crec que no es pot reclamar l'acta d'un diputat havent avisat que votaria a consciència".

Segons Tura, les discrepàncies dins el PSC al voltant del procés sobiranista afecten molta més gent que no pas estrictament els tres diputats esmentats. "No només ells pensen així, molts ho hem expressat públicament, que també pensem així, i per tant no hi ha un problema amb tres diputats. Hi ha un problema amb moltíssimes persones vinculades o votants del PSC que pensen així".

Montserrat Tura ha afegit que si el PSC perd el seu vessant nacional, deixarà d'existir. "Donat que el debat en matèria nacional continuarà viu, d'aquí uns dies en tindrem un altre, si és que el Partit dels Socialistes de Catalunya no s'adona que la història i la seva trajectòria li reclama situar-se en posicions molt diferents a les del Partit Popular o de Ciutadans, Partit per la Ciutadania".

Tura afirma que no li agradaria que s'arribés a la necessitat de crear una nova formació política amb els crítics a l'actual direcció del PSC, i ha negat que tingui cap voluntat d'encapçalar una eventual iniciativa d'aquest tipus.

 

 

Anar al contingut