Londres

El presentador de la BBC Jimmy Savile abusava de nens de 10 anys i en va violar trenta

Segons l'informe de la policia, que ha avançat el diari "The Guardian", hi ha proves de 200 delictes sexuals relacionats amb el presentador de la BBC Jimmy Savile a tot el país. Es creu, però, que va abusar de fins a 500 nens i joves, i que en va violar més de trenta. L'informe, de trenta pàgines, conclou que algunes de les víctimes només tenien deu anys.

RedaccióActualitzat
L'informe de la policia britànica sobre el famós presentador de la BBC Jimmy Savile confirma que va abusar durant quatre dècades de centenars de nens vulnerables i, cosa encara pitjor, que moltes víctimes el van denunciar mentre el presentador era viu i ningú se les va escoltar.

Segons l'informe, que ha avançat el diari "The Guardian", la policia té proves de 200 delictes sexuals relacionats amb Savile a tot el país. Es creu, però, que va abusar de fins a 500 nens i joves, i que en va violar més de trenta. L'informe, de trenta pàgines, conclou que algunes de les víctimes només tenien deu anys.

El presentardor feia servir la seva fama i personalitat per enganyar intitucions com hospitals, presons i hospicis per tenir accés a les seves víctimes. La policia també reconeix que durant dècades no es va escoltar les víctimes. De fet, l'informe detalla diverses denúncies de víctimes que no es van investigar mai.

Tot plegat fa evident que alguna cosa va fallar en el sistema, i s'espera que la publicació dels detalls del cas, malgrat l'angoixa que suposa per a les víctimes, contribueixi a un canvi cultural perquè un cas així no es pugui repetir.

Savile va morir el 2011, als 84 anys. L'escàndol va causar una crisi profunda a la BBC, que va arribar a confessar que un documental sobre el cas va caure de l'emissió a finals del 2011.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut