Madrid

Deu empreses de Nueva Rumasa engeguen el procediment d'insolvència

La pressió dels creditors sobre Nueva Rumasa ha obligat 10 de les empreses del grup de Josè Maria Ruiz Mateos a engegar el procediment d'insolvència. Marques com Clesa, Dulh, Elgorriaga, Trapa i també el club de futbol Rayo Vallecano han iniciat un procés concursal. Això els permet durant un termini de quatre mesos renegociar amb els creditors un pla de pagaments i evitar declarar la suspensió de pagaments.

Actualitzat
La decisió arriba després que Nueva Rumasa no ha aconseguit fons de particulars a través de les diferents emissions de pagarés que ha llençat al mercat els últims mesos. Aquestes emissions, però, van provocar set advertiments de la Comissió Nacional del mercat de Valors (CNMV) sobre els riscos de la inversió.

La Tresoreria de la Seguretat Social enviava dimecres un ultimàtum a Rumasa perquè regularitzés la seva situació. L'organisme que depèn del Ministeri de Treball ja havia ordenat embargaments preventius de béns de la família Ruiz Mateos per les quotes que deu a l'organisme. El grup també està en negociacions bancàries per renegociar crèdits.

Ha estat el mateix José María Ruiz Mateos, acompanyat dels seus 6 fills, qui ha anunciat públicament aquest dijous que comença un procediment concursal per protegir els interessos dels treballadors i els inversors que han confiat en ells.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut