Winterthur Barça i Akasvayu Girona s'enfrontaran en la final de la Lliga Catalana

El Barça és el primer finalista de la Lliga Catalana de bàsquet. Sense fer un joc gaire vistós, els blaugranes s'han imposat per 76-75 al Ricoh Manresa, el representant català de la Lliga LEB en les semifinals de la Lliga Catalana. Una treballada victòria dels jugadors de Dusko Ivanovic, que han protagonitzat una primera part força fluixa i han hagut de lluitar de valent per endur-se el triomf. De fet, el Ricoh ha disposat de l'última possessió per guanyar el partit, però l'ha errat. L'altre finalista de la Lliga Catalana serà l'Akasvayu Girona, que en la segona semifinal s'ha imposat al DKV Joventut per un contundent 90-75.

El partit entre el Winterthur i el Ricoh ha començat amb un Barça absolutament desencertat en atac, amb uns percentatges de llançament molt baixos que han dut els homes de Dusko Ivanovic a anotar tan sols 29 punts en els vint primers minuts de partit. Només la superioritat dels blaugranes en el rebot -Fran Vázquez n'ha capturat 7 en la primera part- ha permès segones i terceres opcions de llançament per al Barça, i ha fet que els manresans hagin marxat al descans amb només tres punts d'avantatge en el marcador (29-32).

Tot i que ha estat el Barça qui ha gaudit del primer avantatge (9-4), ha estat l'equip del Bages qui ha dominat amb claredat els primers vint minuts del matx. Amb més idees en atac, triant millor les opcions de llançament i aprofitant el desconcert blaugrana, el Ricoh ha disposat del seu primer avantatge a la conclusió del primer quart (17-18) i l'ha pogut refermar en els deu minuts següents, per marxar als vestidors amb tres punts al seu favor (29-32).

En el segon quart, el Barça ha sortit força més entonat en atac i ha pogut donar la volta al marcador gràcies a un joc força més ràpid i a una millor selecció dels llançaments. En canvi, el Ricoh Manresa ha començat a notar la menor aportació de la seva banqueta i l'esgotament físic del quintet titular. Els blaugranes han començat a pressionar en defensa i els manresans han començat a perdre pilotes (fins a 7 per tan sols 2 del Barça en el tercer quart). Així les coses, el Barça ha arribat a situar-se set punts per sobre (48-41), tot i que el Ricoh ha pogut aguantar l'estirada dels blaugranes per marxar tan sols quatre punts per sota (57-53) en el marcador al final del tercer quart.

En el quart i últim quart, semblava que el Barça marxava de forma definitiva en el marcador (62-55). Un increïble parcial de 10-0 de l'equip del Bages, però, ha tornat a posar per davant els manresans (62-65). Els blaugranes només han sabut tirar dels llançaments triples -amb una sèrie de 12 de 32 en el global del partit- per arribar amb opcions fins al final. Uns encertats Basile i Lakovic han conduït el Barça a una final (76-75) que el Ricoh Manresa també s'ha merescut.

L'Akasvayu, segon finalista

El nou Akasvayu Girona de Svestislav Pesic ha començat amb força davant del seu públic i amb un parcial inicial de 7-0 ha sorprès el DKV Joventut. Els gironins sempre han anat per davant en el marcador i han arribat a tenir un màxim avantatge de 14 punts (26-12) en el segon quart. Però els verd-i-negres han reaccionat i de la mà d'un inspirat Dimitry Flis, màxim anotador del seu equip amb 11 punts, els homes d'Aíto García Reneses han anat reduint diferències. Al descans, l'Akasvayu se n'ha anat als vestidors amb vuit punts de renda (49-41). San Emeterio, amb 11 punts, ha liderat l'atac dels gironins en els dos primers quarts.

La superioritat de l'Akasvayu s'ha posat de manifest en el tercer quart, en què els gironins han trencat el partit al seu favor. Els homes de Pesic han esborrat de la pista un equip verd-i-negre desconegut i han arribat a tenir un màxim avantatge de 27 punts. Amb el partit completament sentenciat, els últims minuts han estat els de les escombraries, i els badalonins, que jugaven amb moltes baixes, ho han aprofitat per maquillar una derrota incontestable. Marinovic, amb 20 punts, ha estat el màxim anotador del partit.

Abans de disputar-se aquest partit, la Federació Catalana ha fet un homenatge a Navarro, Rudy Fernández i Marc Gasol, que van aconseguir la medalla d'or en el passat Mundial del Japó. Els altres dos catalans de la selecció espanyola, Pau Gasol i Àlex Mumbrú, no han pogut assistir a l'acte.